Twitter | Search | |
Tomislav Žigmanov
predsjednik DSHV-a
917
Tweets
75
Following
419
Followers
Tweets
Tomislav Žigmanov Oct 16
Proširujemo bilateralne odnose s političkim predstavnicima hrvatskoga naroda u susjedstvu! Od Hrvata u BiH se uistinu može mnogo toga naučiti... Dio je to i ishodišnog prostora ovdašnjih Hrvata - Bunjevaca i Šokaca, pa je suradnja i više nego poželjna!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 16
U Srbiji uistinu postoje deficiti s vladavinom prava! Današnji slučaj je i više nego ilustrativan Isključeni iz procesa donošenja odluka i bez sudjelovanja u primjeni prava, Hrvatima u Srbiji preostaje tek ukazivati na slabosti...
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 13
Nastavljamo, sa žaljenjem, kroničariti etnički motivirane incidente spram Hrvat(ic)a u Srbiji! Ponovno izostaje reagiranje države! Je li u Srbiji dopušteno vrijeđati i prijetiti Hrvatima?
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 10
Vidljivost je tema o Hrvatima u Republici Srbiji u medijima u Republici Hrvatskoj narasla i svakog je dana sve veća! Posljedica je to našeg planskog djelovanja te svjesnog zalaganja. Hrvati u Vojvodini imaju nade!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 8
Predsjednik Skupštine grada Subotice primio predsjednika Skupštine grada Zagreba! Vijest nije objavljena na službenim stranicama grada Subotice već: Također, vijećnika DSHV-a nije bilo na prijamu! Opet smo previđeni u gradu, u nazočnosti čelnika GKRH-a!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 7
Mediji u Srbiji - ni oni pod kontrolom vlasti, ni oni koji sebe smatraju slobodnim - nisu objavili niti redak o najnovijem slučaju govora mržnja i prijetnjama Hrvatima u Srbiji: To, mora se priznati, djeluje još jezovitije!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 7
Ovako što uopće nije lako pročitati! Štoviše, djeluje jezivo! Hoće li napokon u Srbiji netko primjereno reagirati na ovakav govor mržnje!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 4
Hrvatsko nacionalno vijeće u novom sazivu do sada je odgovorilo na gotovo sve izazove, jer je ustrojeno kao sustav! Ima ih svugdje, nastoji se kompetentno djelovati poradi boljitka Hrvata u Srbiji i biti pouzdanim partnerom!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Oct 2
Gdje je sada Miodrag Linta, glavni PR "ustašizacije" u Hrvatskoj? Ovako što zacijelo neće registrirati a kamoli komentirati! Hrvatska je demokratska država!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 30
Plijeni... I ohrabruje! Kako očitovan interes, tako i medijska pozornost, napose u HR! Ovakve prakse trebamo obogaćivati radi dobra i hrvatske zajednice i poboljšanja ukupnih hrvatsko-srpskih odnosa.
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 27
Da, neki puta dajemo i ključne prinose u relaksiranju hrvatsko-srpskih odnosa... Aktivni smo i konstruktivni posrednici! I nadalje ćemo na isti način djelovati!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 25
Pozdravljamo sve napore koji se čine u suradnji između lokalnih vlasti u SRB i HR! Bili bismo sretniji da smo u iste uključeni! Nije u redu da o našem položaju govore oni s kojima ne postoji institucionalni oblik komunikacije. NS nije primio vodstvo HNV-a!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 23
Da, već nekoliko puta ovdje rekosmo, nastojimo uvijek biti posvećeni istini i pravdi! To su temeljne vrijednosti demokracije pred kojima ne bi smjelo biti ustuknuća...
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 19
Bravo za domare! No, gdje su tijela i institucije države? Gdje su nositelji političke moći i predstavnici vlasti? I ovoga puta ih nije bilo...
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 18
U Srbiji treba proći 10 dana da se ovako što, gnjusno u svojoj biti, uopće u javnosti i registrira! Je li na djelu banalizacija mržnje spram Hrvata?
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Sep 16
Kao što je prije desetak dana papa Franjo izjavio da mu čini čast što ga napadaju Amerikanci , tako i meni čini veliku čast što me iz ustiju ne ispušta neizvjesni Branislav Cakić, kojega jedino "zarezira" izvjesni !
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Aug 30
Da, nastavljamo iznositi stajališta i na najosjetljivije teme! Demokracija, naime, računa na hrabrost… Posvećeni smo i nadalje temeljnim vrijednostima!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Aug 28
U HR-SR odnosima napetosti rastu! Problema ima, a fokus je na najnovijim slučajevima nasilja spram Srba u HR. Oštro ih osudismo, no nitko nije registrirao! Nije dobro incidente instrumentalno koristiti, ni rabiti teške riječi: Odgovornost je na svima!
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Aug 26
Uznapredovali su procesi dekroatizacije Bunjevaca! Osnažuju se i aktivnosti na planu dekroatizacije Šokaca! I svi šute! Svima je, očito, dobro…
Reply Retweet Like
Tomislav Žigmanov Aug 26
Naravno da nisam nikoga, pa ni "oštro" napao, a najmanje Vladu RH! Tko ne vjeruje, neka pročita prijašnji Tweet! Ukazah tek na jedan propust... Očito, nekomu je stalo da odličnu suradnju koji vodstvo Hrvata ima s Vladom RH dovede u pitanje!
Reply Retweet Like