Twitter | Search | |
Taike
Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto.
2,010
Tweets
266
Following
3,005
Followers
Tweets
Taike Aug 7
Replying to @pekkasmusic
Tukala tilanne on tiedossamme, mutta olemme riippuvaisia rahoituksesta. Keväällä auki jäi vain liikkuvuusapurahan kohtalo. Siitä tiedotetaan ensi viikolla tarkemmin.
Reply Retweet Like
Taike Aug 7
Sunnuntaina 9.8. liputetaan Tove Janssonille ja suomalaiselle taiteelle. Koska kaikilla ei ole lipputankoa, liputtaa voi näinkin: jaa tarina sinulle merkittävästä taidekokemuksesta sosiaalisessa mediassa hästägillä tai .
Reply Retweet Like
Taike Aug 6
Kun osaamme kuvitella, osaamme asettua toistemme asemaan. Osaamme huomata ja huomioida toisemme, kirjoittaa läänintaiteilija, Mediakuution koordinaattori . Ami Lindholmin immersiivinen teos Oodin äidit 30.8. asti Kuutiossa .
Reply Retweet Like
Taike Aug 4
Taiken toteaa artikkelissa, että harmittavan usein törmätään siihen, ettei hakija ole lukenut hakuilmoitusta.
Reply Retweet Like
Taike retweeted
Mela Aug 4
Ilmoittautuminen Apurahansaajien on alkanut! Tapahtuma järjestetään 29.9.2020 Tampere-talossa. Ilmoittaudu 18.9. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti ja varmista paikkasi! Yhteistyössä ja
Reply Retweet Like
Taike retweeted
Opetus- ja kulttuuriministeriö Aug 3
Ehdotus kulttuurin ja taiteen eettisiä kysymyksiä käsittelevästä toimielimestä luovutettiin ministeri ’lle 3. elokuuta. Selvityshenkilö Jukka Liedes ehdottaa, että toimielin sijoitettaisiin Taiteen edistämiskeskuksen yhteyteen. 📃Lue lisää:
Reply Retweet Like
Taike Jul 30
Juttuun haastateltu Taiken erityisasiantuntija Ulla Lassila sanoo, että vammaisten tai erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden asema on parantumassa, mutta tehtävää on vielä paljon.
Reply Retweet Like
Taike Jul 27
Töitä tarjolla taiteilija-asiantuntijalle. Työtehtäviin kuuluu mm. journalistinen kirjoittaminen ja verkkosisällön tuottaminen. Työnkuva koostuu 50/50 taiteen edistämisen tehtävistä ja omasta kaunokirjallisesta työstä. Tutustu ja hae:
Reply Retweet Like
Taike Jul 20
Näkökulmia ja näkemyksiä taiteesta ja kulttuurista kriisin keskellä ja siitä ylösnousemisesta. Keskustelemassa Taiken erityisasiantuntija sekä Ari Lindeman ja Jani Kiviranta Xamkista.
Reply Retweet Like
Taike Jul 8
Avustusta voivat hakea rekisteröityneet yhteisöt ja säätiöt, jotka järjestävät Suomessa taide- ja kulttuurifestivaaleja sekä muita taide- ja kulttuuritapahtumia vakiintuneesti. Hakuaika päättyy 11.8.2020. ministeriö pyrkii tekemään päätökset syyskuun loppuun mennessä.
Reply Retweet Like
Taike Jun 29
Replying to @taiketweet
Joonas Hyvösen haastattelu Helsinki-kanavalla tänään 30.6. klo 13
Reply Retweet Like
Taike Jun 29
Joonas Hyvösen teos God’s Flat Earth Is Drowning on esillä Helsingissä Keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa 3.-29.7.2020
Reply Retweet Like
Taike Jun 24
Taiteilijaeläkkeiden haku siirtyy sähköiseen asiointiin. Ensi vuoden alusta alkavat taiteilijaeläkkeet ovat haettavissa Taikesta 1.-30.9.2020.
Reply Retweet Like
Taike Jun 22
International Urban Art Exchange– projekti tuo taidetta katukuvaan ja julkisen tilan media-alustoille. Näyttely on 29.6.–12.7.2020 esillä Turun kaupunginteatterin isolla led-seinällä.
Reply Retweet Like
Taike Jun 18
Olemme sitoutuneet kehittämään yhdenvertaista taiteen ja kulttuurin toimialaa ja purkamaan syvälle juurtuneita rakenteellisen rasismin muotoja. Olemme tietoisia työn pitkäjänteisyydestä. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänä. Lue koko kannanottomme:
Reply Retweet Like
Taike Jun 17
Taike rahoittaa 2 900 luovan alan tai kulttuuri- ja taidealan ammattilaisen työskentelyä. Hakemuksia tuli enemmän kuin yhteenkään Taiken aikaisempaan hakuun: 5 450.
Reply Retweet Like
Taike Jun 16
Julkisen ja yksityisen kulttuurirahoituksen vuoropuhelua, yhteistyötä ja vaikuttavuutta edistämään tulisi perustaa säätiö, jonka puheenjohtajana toimisi kulttuuriministeri . Näin ehdottaa selvityshenkilö, Taiken erityisasiantuntija .
Reply Retweet Like
Taike Jun 15
Keskiviikkona 17.6. klo 13 Livessä toiminnanjohtaja . Kuinka yhdistää rakennustaiteen taloudelliset ja taiteelliset arvot sekä ympäristönäkökulma? 🔜
Reply Retweet Like
Taike retweeted
Nokturno Jun 9
Olitko se sinä? – Tuomas Tiaisen teksti residenssipäiväkirjassa taustoittaa tulevaa sarjakuvan ja pelitaiteen kohtaamista. Taiteen edistämiskeskuksen etäresidenssit Nokturnossa jatkuvat vielä sunnuntaihin. →
Reply Retweet Like
Taike Jun 10
Odotatko päätöstä korona-apurahasta? Toisen kierroksen korona-apurahojen päätöksiä lähetetään erissä. Poikkeuksellisen suuren hakijamäärän vuoksi kaikkia ei pystytä lähettämään samanaikaisesti. Ensimmäiset lähtivät eilen ja viimeistenkin pitäisi olla perillä perjantaina illalla.
Reply Retweet Like