Twitter | Search | |
Svenska kraftnät
Svenska kraftnät arbetar på uppdrag av regeringen och utvecklar och förvaltar Sveriges stamnät för el. Välkommen att besöka .
38
Tweets
13
Following
440
Followers
Tweets
Svenska kraftnät Sep 17
Se filmen om varför Stockholm behöver en tunnel med elkablar från Danderyd till Hammarby Sjöstad.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Sep 11
Ulla Sandborgh är med i juryn för nätverket Kraftkvinnorna årliga utmärkelse Årets kraftkvinna. — Det är viktigt att vi lyfter kvinnor för att vara förebilder för andra som arbetar i en starkt mansdominerad bransch. Läs intervjun med Ulla:
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Sep 5
Kraftbalansen i fokus för Svenska kraftnäts generaldirektör. Lyssna på vad som sysselsätter Ulla Sandborgh just nu i en tv-intervju med Energimarknaden.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Sep 3
Med stamnät, elförsörjning och tung infrastruktur som uppdrag driver Svenska kraftnät också ett strategiskt och målinriktat jämställdhetsarbete. Bland våra chefer är 55 procent kvinnor. Läs intervjun med HR-chef Jessica Levander i Tidningen Chef.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Aug 30
Söder om Enköping har Svenska kraftnät byggt två 107 meter höga korningstorn för att öka den segelfria höjden. Höjningen ingår i Sjöfartsverkets planer att möjliggöra trafik med större fartyg till Västerås och Köping.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Aug 21
Vi har fått tillstånd att bygga en ny kraftledning mellan Långbjörn och Storfinnforsen. Med den nya ledningen minskar vi risken för att stamnätet överbelastas och orsakar strömavbrott i regionen.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Aug 16
Visste du att det svenska stamnätet består av 15 000 kilometer kraftledningar och cirka 160 transformator- och kopplingsstationer? Här kan du se hur nätet sträcker sig:
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Aug 10
Hur ser elproduktionen och elflödena ut nu under sommaren egentligen? På Svenska kraftnäts kontrollrum hittar du svaren.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Aug 8
Alla ledningar i drift Under sommaren har fyra ledningar tagits ur drift på grund av bränderna. Den 3 augusti tillkopplades stamnätsledningen vid Laforsen, som var den sista av de urkopplade ledningarna att åter tas i drift. Läs mer på:
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Aug 3
Nyfiken på nyheter om kraftsystemet? Att prenumerera på Svenska kraftnäts nyhetsbrev är ett sätt att hålla sig uppdaterad, här kan du anmäla dig.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 19
Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh medverkar i P1-morgon där hon pratar om förutsättningarna för att upprätthålla kraftbalansen. Lyssna här!
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 12
Tips på sommarläsning i hängmattan: Svenska kraftnäts Systemutvecklingsplan. Här kan du läsa om hur vi ser på utvecklingen av kraftsystemet.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 9
Just nu annonserar vi om många chefspositioner. Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Läs mer och ansök här:
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 5
Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh top tre av Energisveriges mäktigaste! "Utan alla engagerade medarbetare som tillsammans med mig oförtrutet arbetat hårt i vårt förbättringsarbete hade det inte varit möjligt", säger Ulla Sandborgh.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 5
Fjärilar trivs i kraftledningsgatan. Det visar en inventering som Svenska kraftnät har gjort där antalet dagfjärilsarter i ett undersökt ledningsområde har ökat från 27 till 36 på tio år. Läs mer och ta del av rapporten här:
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 2
Nu kan du läsa vår kraftbalansrapport för vintrarna 2018/2018 och 2018/2019. Där redovisar vi hur kraftbalansen på den svenska elmarknaden har upprätthållits under den gångna vintern och gör en prognos för kommande vinters kraftbalans. Läs mer på
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jul 1
Ska Sverige satsa på en elexport av minst nuvarande nivå? Rörande eniga. JA.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jun 29
Bidrar elanvändare till framtidens balanshållning? Avslutat pilotprojekt tillsammans med Fortum inom förbrukningsflexibilitet och energilager. Läs rapporten
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jun 28
Svenska kraftnät är på plats under Almedalsveckan och deltar i flera olika seminarier. Kom och lyssna på våra representanter.
Reply Retweet Like
Svenska kraftnät Jun 28
De fyra nordiska stamnätsoperatörerna har undertecknat en avsiktsförklaring för att Energinet ska bli del av nordisk balansavräkning.
Reply Retweet Like