Twitter | Search | |
NurulShahira
Do not lose hope, nor be sad
1,086
Tweets
368
Following
361
Followers
Tweets
NurulShahira Feb 8
Orang kata perempuan ni, benda yang sekecil-kecil dan seringkas-ringkas benda pun, bila buat terlalu fokus mesti ada yang tak puas hati. Ada je benda yang tak lengkap. Entah. Aku lah tu orangnya. Haha.
Reply Retweet Like
NurulShahira Sep 3
Yeeeee, aku tertunggu-tunggu lagi bila nak pergi Sabak Bernam lagi. Jauh, tapi syoknya sebelum ni pergi sebab dapat.....
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 29
Jauh jalan hari ni. Dari konon nak baring 15 minit terlajak tidur sampai 2 jam!
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 27
Beli sebab kagum tengok cake besar gabak baru keluar dari oven. Fresh baru keluar lepas tu terus potong kek depan customer. Eh, fluffynya awak.
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 26
Cafe Jiran ni selalunya kami terjah bila teringin nak makan decent western food. Decent kat sini, maksudnya food presentation wise, harga pun setanding rasa. Overall satisfied.
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 21
Rupanya gusi kena korek lepas cabut gigi lagi horror ok perasaannya!
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 8
Sebab aku memandu pergi-balik dari rumah ke tempat kerja jauh. Sehala sahaja dah 50km. Belum masuk sangkut dalam traffic jam. Kalau traffic lancar dapatlah sampai dalam masa 1 jam lebih sikit. Kalau jam? Boleh capai tahap sejam setengah tau!
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 7
Alaaaa, ritu pun ada makan Roti Titab. Bila mommy nak ulang makan kat situ?
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 7
Baru start Part 1 Travelogue Brunei. Kalau lama-lama tak update mesti gambar jadi tukun, lepas tu lupa.
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 4
Update tempat makan kat Beranang pulak
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 3
Bukan main tajuk entry ini. Okay. Kali ini khas pertanyaan untuk Adsense yang pernah orang tanya kepada aku, baik email atau dari komen di entry.
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 2
Bahaya makan nasi kandar lauk ayam tengahari Jumaat? . Ko akan cenderung membuta selama sejam!
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 2
Hati-hati. Jangan bagi TAC no. sesuka hati. Even bank pun remind berkali-kali.
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 2
Replying to @IamWanHafis
Haha, maybe. Lagipun tak ramai yang tahu rel LRT tak sama dengan KTM. KTM orang selamba pijak, tapi mainly meninggal sebab kena langgar train. Part cerita Hindustan tu betul sangat 😅
Reply Retweet Like
NurulShahira Aug 1
Highlight Buletin Utama. Lelaki ceroboh stesen LRT ditemui mati di landasan. Innalillah....Tapi kenapa nak ceroboh stesen? Tau tak yang sepanjang-panjang landasan/rel tu actively charged? 25kV / 25000V?
Reply Retweet Like
NurulShahira Jul 30
Bukan Kak Sha koranglah kalau tak buat blogpost cerita tempat makan-makan. Selalu memang cerita tempat makan kat kawasan Petaling Jaya sebab dah kerja sini.
Reply Retweet Like
NurulShahira Jul 29
Replying to @nshahira88
Antara effect main telan konon nak putih, Thrombosed hemorrhoids (eh betul ke term aku guna ni?). Yg doc bagi pun, ada limit hari telan Maksimum 5 hari dalam period cycle, dan x boleh overdose. Yg korang telan hari-hari? Ya ampun.
Reply Retweet Like
NurulShahira Jul 29
Replying to @nshahira88
Tranexamic acid bantu bekukan darah untuk kawal pendarahan teruk. So kalau korang yang tak ada apa-apa masalah, kenapa nak telan benda ni?
Reply Retweet Like
NurulShahira Jul 29
Replying to @nshahira88
"Tranexamic acid is frequently used following major trauma. Tranexamic acid is used to prevent and treat blood loss in a variety of situations, such as dental procedures for hemophiliacs, heavy menstrual bleeding, and surgeries with high risk of blood loss"
Reply Retweet Like
NurulShahira Jul 29
Replying to @nshahira88
Pegi klinik doc suggest makan tu, selain dari kena bersenam & jaga makan. Hah. Takde pulak doc cakap after effect gebu gebas ni.
Reply Retweet Like