Twitter | Search | |
NOS op 3
NOS op 3, nieuws om te delen. Wij leggen het nieuws voor je uit. 🎥 Iedere zaterdag een nieuwe video. Volg ons ook op 3FM en FunX.
60,788
Tweets
318
Following
156,335
Followers
Tweets
NOS op 3 May 23
Nu de maatregelen worden versoepeld, is het afwachten wat dat betekent voor de verdere verspreiding van het virus. Wacht mogelijk een tweede golf aan coronabesmettingen? We vertellen je welke drie scenario’s er zijn als dat gebeurt.
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 16
Hoi, naast berichten over corona maken we ook volop video's en infographics over andere thema's. Bijvoorbeeld op Instagram:
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 16
Nederland kampt tijdens de coronacrisis met een voedseloverschot. Wijn, asperges, aardappelen en kalfsvlees bijvoorbeeld. Hoe kan dat?
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 14
Het kabinet komt met het ene steunpakket na het andere. De miljoenen en miljarden vliegen ons in persconferenties om de oren. Om hoeveel geld gaat het, en waar komt het eigenlijk vandaan? We maakten - met rekenmachine in de hand - de balans op.
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 9
Tot op de dag van vandaag worden er explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in de grond van ons land. En de laatste weken zijn dat er zelfs een stuk meer. Hoe dat kan, leggen we je uit.
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 7
Vanaf 1 juni moet je verplicht een mondmasker dragen als je met het openbaar vervoer reist. We kregen al veel vragen binnen over deze mondkapjes. Hoe zit dat en hoe gebruik je ze op de juiste manier? We geven je een spoedcursus.
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 4
Het wordt een dodenherdenking zoals we die nooit eerder zagen. We maakten vorig jaar deze video vanaf een compleet verlaten Dam. Nu vreemd genoeg een vertrouwd beeld, maar toen omdat het 6.00 uur 's ochtends was.
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 3
Drie jonge veteranen vertellen hoe zij handelden in een gevechtssituatie en wat ze daarover wel of niet vertelden aan familie. Welke keuze zou jij maken? Ervaar de verhalen van deze veteranen in onze interactive
Reply Retweet Like
NOS op 3 May 2
Waarom proefdieren nodig zijn in de ontwikkeling van een coronavaccin.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 28
Software die spieken bij thuistentamens moet voorkomen: deze 'proctorsoftware' bestuurt op afstand onder meer de webcam, microfoon en soms ook de webbrowser van een student. Het gebruik van die software neemt snel toe, nu studenten vanwege corona op afstand onderwijs krijgen.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 25
Lege wegen, lege kantoren en lege luchten. De coronacrisis heeft gevolgen voor onszelf, voor onze gezondheid, voor de economie, maar ook voor het klimaat. Hoe dat zit, leggen we je uit in deze video.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 23
We willen allemaal niets anders dan dat de maatregelen versoepeld worden. Dan moet het reproductiegetal laag blijven, horen we steeds. Maar hoe zit het nou met dat getal, wat is dat voor cijfer? Dat leggen we je uit.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 21
If you like it, then you shoulda put a Televizier-ring on it! 💫 Onze video's zijn genomineerd voor een Gouden Televizier-ster. Help ons door te stemmen op ‘Explainer - NOS op 3’, via: Vergeet ‘m niet te bevestigen in je mail. Thanks!
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 18
Lang niet iedereen die door het coronavirus komt te overlijden, komt in de cijfers terecht. Omdat ze niet zijn getest en buiten het ziekenhuis sterven. Daar komt nu verandering in, we leggen je uit hoe.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 14
Het coronavirus: gevaar voor de volksgezondheid én de economie. Volgens het jongerenplatform van de SER moeten er aparte maatregelen komen voor jongeren. In deze video zie je hoe deze gezondheidscrisis hun in hun portemonnee raakt. Nu, maar ook straks.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 11
Welke exitstrategie kiest Nederland uit de coronacrisis? We leggen je uit aan welke 5 eisen moet worden voldaan, voor we weer richting 'normaal' kunnen.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 8
Hoe is het werk veranderd voor de mensen die een cruciaal beroep hebben, tijdens de coronacrisis? We volgen de mensen die nu onmisbaar zijn voor ons land.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 4
Het is een race tegen de klok: wie heeft het eerst een vaccin tegen corona? In deze video leggen we uit wat de status is van die zoektocht.
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 3
Hoi Wouter, daar heb je volledige ROC-vergunning met speciale ontheffing voor nodig. En die hebben wij!
Reply Retweet Like
NOS op 3 Apr 3
Verlaten straten, lege stations en hotspots zonder toeristen. Door de coronacrisis valt Nederland stil. We gingen met onze drone op pad, vlieg mee over bekende lege plekken in het land
Reply Retweet Like