Twitter | Search | |
Nadzmi Adhwa
Instagram : nadzmiadhwa
27,501
Tweets
342
Following
67,559
Followers
Tweets
Nadzmi Adhwa Jan 13
Gambar yang paling terbaik aku dapat snap dekat sini πŸ‡ΈπŸ‡Ύβ€οΈ Subhanallah. Semoga Allah merahmati anak anak Syria πŸ‡ΈπŸ‡Ύβ€οΈ
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Myfundaction.official Jan 8
Ikon Kemanusian Misi Bantuan Musim Sejuk Syria 2.0 bersama isteri ( Ardell Aryana) nya
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
REBEL Dec 17
Lepas ni kalau terjumpa hantu agaknya memang kena tunjuk kita punya alat sulit la baru boleh selamat eh? πŸ˜‚ Kurang asam punya movie. Tergelak besar aku. Bodo laaaa!
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Ω‹ Dec 17
Sumpah best betul cerita seram komedi ni, menang nice lah. Lama tak tengok cerita seram komedi ni.
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
MovieAddict Malaysia Dec 17
12 Sebab Kenapa Anda Harus Tonton Dlm keadaan netizen sering berbalah2 dgn isu dlm negara, kita sebenarnya memerlukan gelak tawa yg boleh mengendurkan ketegangan dan menggeletek perut sehingga mampu bertepuk tampar semula degn orang sebelah yg tak dikenali. >thread
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
MovieAddict Malaysia Dec 17
Replying to @MovieAddictMY
merupakan kisah ragam sekumpulan org kampung yg dihantui kelibat arwah Cikgu Hassan berkeliaran di kampung mereka. Jom layan 12 sebab kenapa anda perlu tonton. 1) , adik tapi filem yg dihasilkan dah setaraf filem .
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
MovieAddict Malaysia Dec 17
9) Ketelitian penataan seni kampung biarpun tidak ada bajet besar. 10) Watak dlm lebih serasi dgn tuan badan berbanding filemnya yg lain. 11) dengan selamba memegang 'title' selebriti laris di pasaran biarpun tak kacak atau berbadan sasa.
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
MovieAddict Malaysia Dec 17
Replying to @MovieAddictMY
menjanjikan pengalaman tontonan menghiburkan, kelakar dgn jenaka segar dan permainan watak yang erat melambangkan citra kampung penuh ragam. Ia tidak 'try too hard' sehingga menjanjikan benda yang tiada.
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
zubir zpac Dec 17
Hati perempuan ibarat apa sebenarnya filem dipawagam 19.12.19
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
aloy paradoks Dec 17
Esok filem akan memulakan tayangan. Ini senarai pawagam yang mengambil bahagian di seluruh negara. Mohon dokongan semua sapot pergi menonton ramai-ramai ye.
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Za'im Yusoff Dec 17
Aku sahkan (cewah) semua komen ini sahih! bukan level2 cerita komedi seram bodoh ye! Ni level lain dia main hehe dgn kesederhanaannya. Inilah bukti kalau cerita dah baik, bajet ciput pun boleh buat dengan baik. Antara filem kita yg dikenang tahun ini!
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Abang Skema Dec 14
Orang dah kena kacau pun dia boleh berwing chun lagi. Agak agak apa jadi nanti? Tunggu 19 Disember ni bagi korang gelak sambil jerit jerit @rashidahjaafar10 @sahronizamnoor @abbynadzri @ropie_sryn_
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa Dec 13
Busut larangan di Kampung Bonang mempunyai 1001 cerita. Perkara ini bakal dirungkai oleh Joey (Along Eyzendy) dan Lutfy (Nadzmi Adhwa) 19 December ini di pawagam seluruh Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ ❀️
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Za'im Yusoff Dec 10
Saya suka wtk Ngah Ali begitu character driven selain inspired by Karam Singh Walia ( mesti suka gila selain saja ltk naming Zainal Rashid Ahmad; selain wtk namanya Lutfi! Kuis2 ); Buyong Lah juga baik
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Za'im Yusoff Dec 10
Replying to @zaimyusoff67
Saya akan ingat sebagai karya sinema komedi seram antara yg baik dibikin; seramnya dapat, komedinya dapat, semangat sinemanya juga. Antara yg kagum adalah lontaran satu line dialog yg simpulkan semua jenis cerita horror sebenarnya! Nanti hang pa carilah ya πŸ‘»πŸ‘»πŸ‘»πŸ’ͺ😎
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Za'im Yusoff Dec 10
Replying to @zaimyusoff67
Dlm kita jumpa percik semangat sinema , percik vibe misi malah vibe "pawang" Tyrion Lannister dari bahkan Bonang ingatkan kita pd PHSM! Ternyata nilai produksi serba sederhana tak kurangkan nilai hiburan teks & subteksnya!
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
aloy paradoks Dec 10
Terima kasih atas pujian terhadap filem .
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
FILEMKITA Nov 24
Tarikh tayangan: Filem komedi/seram , di pawagam 19 Dis 2019, arahan Khalid Nadzri, skrip Aloy Paradoks & Siti Jasmina. Pelakon: Nadzmi Adhwa, Jasper Supayah, Along Eyzendy, Hairi Safwan, Sahronizam Noor, Ropie. Trailer akan datang.
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
Za'im Yusoff Dec 10
Akhirnya, tahun ini kita dhadiahkn krya Malay Milieu baik via , imbau penangan krya2 MamatKhalid tapi dgn citarasa sendiri yg cantik sindir kritiknya dgn dekahan bersahaja. Paduan kepala komedi , kepala struktur Siti Jasmina, arahan Khalid Nadzri menjadi!
Reply Retweet Like
Nadzmi Adhwa retweeted
aloy paradoks Nov 22
Hi semua. Nanti-nanti jemputlah menonton filem komedi . Jemput ke pawagam berhampiran di mana ia ditayangkan bermula 19 dec. Mantap!
Reply Retweet Like