Twitter | Search | |
LDO
Likestillings- og diskrimineringsombudet bekjemper diskriminering og fremmer likestilling. Hanne Bjurstrøm er ombud.
3,842
Tweets
4,757
Following
5,682
Followers
Tweets
LDO Mar 26
Norge eksamineres nå for første gang om oppfyllelsen av rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Ombudet er blant annet opptatt av mer beslutningsstøtte. Følg sendingen på
Reply Retweet Like
LDO Mar 8
Ombud Hanne Bjurstrøm er i dag del av et panel under UNIOs 8. mars frokostmøte der det diskuteres hvordan vi kan styrke innsatsen mot vold og trakassering i arbeidslivet, både nasjonalt og internasjonalt.
Reply Retweet Like
LDO Mar 8
Manglende likelønn kan ikke løses bare gjennom lønnsforhandlinger. Forankring av likestillingsarbeidet i styret og ledergruppa, likere deling av foreldrepermisjon og rekruttering av kvinner til lederstillinger må også til, sier ombudet i sin 8. Mars tale til .
Reply Retweet Like
LDO Mar 7
Gratulerer med dagen. Første stopp for ombudet i dag er .
Reply Retweet Like
LDO Feb 27
Marit sier til NRK at jenter i Forsvaret ble fortalt hvordan de måtte passe ryktet sitt. Guttene fikk ikke den beskjeden. - Dette er et godt eksempel på hvordan man ikke skal drive forebyggende arbeid av seksuell trakassering, sier ombud Hanne Bjurstrøm.
Reply Retweet Like
LDO Feb 15
- Historier om seksuell trakassering i danner et bilde av en alvorlig ukultur, sier ombud Hanne Bjurstrøm i møte med Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Les mer om møtet på våre nettsider:
Reply Retweet Like
LDO Feb 11
LHBT-personer hetses fire ganger så ofte som resten av befolkningen, viser ny rapport. -Det er nedslående at det er på arbeidsplassen flest LHBT-personer opplever hatefulle ytringer. Innsats mot hets og trakassering må forankres hos ledelsen, sier ombud Hanne Bjurstrøm.
Reply Retweet Like
LDO Feb 1
– Omdømmet til byggebransjen er dessverre blitt litt frynsete. Et kvinneløft vil både kunne styrke bransjens rykte, samt være en måte å ta samfunnsansvar på, sier ombud Hanne Bjurstrøm til Dagens Næringsliv.
Reply Retweet Like
LDO Jan 30
-Mannsdominansen i byggenæringen er et hinder for rekruttering av kvinner, sier ombud Hanne Bjurstrøm. Hun deltok i dag på BNLs seminar om å få flere kvinner inn i byggenæringen. -Det er viktig at bransjen virkelig vil ta imot kvinner og legge forholdene til rette for at de blir.
Reply Retweet Like
LDO Dec 10
I kveld markerte ombudet fredsprisen til Nadia Murad og Denis Mukwege, samt 70 års-dagen for verdenserklæringen for menneskerettigheter, med å diskutere innsatsen mot vold og overgrep hos med blant andre . Foto: NIM
Reply Retweet Like
LDO Dec 10
Gjennom hele dagen i dag har ombud Hanne Bjurstrøm tatt til orde for en ny handlingsplan som må styrke innsatsen mot vold mot kvinner, og gi bedre hjelp til de som er utsatt.
Reply Retweet Like
LDO Dec 5
Reply Retweet Like
LDO Dec 5
Vi møter FNs rasediskrimineringskomite i dag med våre råd om hvordan norske myndigheter kan møte etnisk diskriminering, og legger vekt på politikernes ansvar som rollemodeller. Norge må svare for seg i dag og i morgen.
Reply Retweet Like
LDO Dec 3
I dag er det den internasjonale dagen for mennesker med funksjonsnedsettelser. Ombud Hanne Bjurstrøm markerer dagen sammen med som har laget rapport om dobbeltdiskriminering.
Reply Retweet Like
LDO Nov 28
Ja, et klaps på rumpa er faktisk farlig.
Reply Retweet Like
LDO Nov 26
Replying to @TheDzyu
Hei! Vi har ikke hatt saker fra forsvaret om dette, kun i arbeidslivet, ta gjerne kontakt med veiledningstjenesten vår på telefon, post@ldo.no eller kontaktskjema på så kan vi se mer på saken din!
Reply Retweet Like
LDO Nov 22
Forbundssekretær Per Skau med sluttreplikk på ombudets årskonferanse om kjønnsdelt arbeidsliv: - Vi har stort behov for flere i arbeid, vi kan ikke bare rekruttere fra halvparten av befolkningen!
Reply Retweet Like
LDO Nov 22
Gikk du glipp av innsiktsfulle innlegg og debatter om konsekvensene av et kjønndelt arbeidsliv? Ikke fortvil, for videoene ligger her:
Reply Retweet Like
LDO Nov 22
Vi må ha læring hele livet. I fremtiden er det ikke sånn at vi skal ha en lang utdannelse først, deretter arbeidsliv, sier Trine Lise Sundnes på sin årskonferanse om kjønnsdelt arbeidsliv.
Reply Retweet Like
LDO Nov 22
- Etter utdanningen velger jenter å jobbe videre med forebyggende arbeid, mens gutter velger etterretning, sier rektor ved , Nina Skarpenes på ombudets årskonferanse. Vi diskuterer om fremtidens arbeidsliv vil bryte opp kjønnsdelingen.
Reply Retweet Like