Twitter | Search | |
Kyriakos Mitsotakis
Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
8,210
Tweets
1,983
Following
271,275
Followers
Tweets
Kyriakos Mitsotakis Sep 8
I presented to the evidence of the provocative actions of Turkey in the Eastern Mediterranean. Greece is an advocate for dialogue, since we have absolute faith in our positions. However, real dialogue cannot be pursued under threat or violations of our sovereign rights.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis retweeted
Stefanos Tsitsipas Aug 17
Όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορωνοϊό. Γι' αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jul 7
Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να αλλάξει, μπορεί να τρέξει με μεγάλη ταχύτητα προς το μέλλον και να δείξει πολύ μεγάλη προσαρμοστικότητα. Αν κάτι φάνηκε αυτούς τους 12 μήνες, είναι ότι ναι, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jul 7
Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Όμως έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jul 7
Οι φόροι μειώθηκαν. Ξεκίνησαν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα. Η κατάσταση στο μέτωπο της τάξης και της ασφάλειας αναμφισβήτητα βελτιώθηκε. Αυτές ήταν κεντρικές μας δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό, και παρά τις δυσκολίες, παραμείναμε συνεπείς στην υλοποίησή τους.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jul 7
Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ψηφίσει συνολικά 85 νομοσχέδια με σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Τους 12 αυτούς μήνες αντιμετωπίσαμε κρίσεις, αλλά ταυτόχρονα ήμασταν πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες, να προτάξουμε την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jul 7
Η χώρα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν από 6 μήνες. Έχει περισσότερο θεσμικό κεφάλαιο. Έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Και έχει την αισιοδοξία ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα σε δύσκολες καταστάσεις.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jun 29
Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού στρατεύτηκε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Χωρίς τη συμμετοχή της πλειοψηφίας και κυρίως των νέων, δεν θα μπορούσαμε να περιορίσουμε το πρώτο κύμα της πανδημίας. Διαδικτυακή συζήτηση της με θέμα «Οι νέοι που νίκησαν την πανδημία».
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Jun 10
Οι οργανώσεις μας σε όλη την Ελλάδα, ενσωματώνοντας ψηφιακές υπηρεσίες στην καθημερινή τους λειτουργία, βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες για να μεταφέρουν τις αγωνίες και τις επισημάνσεις τους, τις προσδοκίες και τις προτάσεις τους.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis May 2
Είναι σημαντικό το κόμμα να είναι εναρμονισμένο με το ρυθμό που δίνει η ίδια η κοινωνία. Να εκπέμπουμε μήνυμα ενότητας, να ενημερώνουμε για τις πρωτοβουλίες μας, να μεταφέρουμε τα μηνύματα της κοινωνίας και να διορθώνουμε τα λάθη οπότε αυτά επισημαίνονται.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Apr 26
Ένα όμορφο βίντεο για τον κορωνοϊό - η παιδική μάτια βρίσκει τον πιο δημιουργικό τρόπο να περιγράψει την πραγματικότητα. Τα παιδιά αναγκάζονται κι αυτά να μείνουν σπίτι, κανένας όμως δεν μπορεί να περιορίσει τη φαντασία τους. Μπράβο στη Μέλπω και στη Λουίζα!
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Apr 16
On behalf of the Greek people, I would like to thank for his kind words. During these trying times, everyone has had to make sacrifices, but we stand united and determined in the fight against COVID-19.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Mar 26
Αυτές τις μέρες, φροντίζουμε τη σωματική αλλά και την ψυχολογική μας υγεία. Η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπόνησε οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης Πολιτών λόγω του κορονοϊού. Δείτε τις εδώ:
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Mar 12
Ευχαριστούμε Στέφανε! Είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι, αναλογιζόμενοι ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας. Αλλά και για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες δίπλα μας.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Feb 23
Κάποιοι επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Είναι η καλύτερη τακτική, υποστηρίζουν. Κάνουν μεγάλο λάθος. Οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, αλλά για να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε!
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Feb 23
Ψηφίζεται άμεσα ο νέος νόμος για τις συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο των πόλεων. Στο εξής, το δικαίωμα κάποιων να διαδηλώνουν δεν θα γίνεται εμπόδιο για την καθημερινή ζωή και κίνηση των υπολοίπων. Η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη χώρα και η Αθήνα μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Feb 23
Τα σύνορα πλέον φυλάσσονται πιο αποτελεσματικά. Το Λιμενικό ενισχύθηκε σε προσωπικό, σκάφη και τεχνικά μέσα. Το νέο πλαίσιο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου. Δρομολογούνται νέες ελεγχόμενες δομές. Τα έργα ξεκινούν και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγύρισμα.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Feb 23
Όσο και αν κάποιοι έλεγαν ότι «αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα», ο νέος αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται παντού και από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Γιατί οι συνειδήσεις αλλάζουν, όταν επικρατούν μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και εξευγενίζουν την καθημερινότητά μας.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Feb 23
Στις γειτονιές περιπολούν 1.500 νέοι αστυνομικοί. Επανακτώνται κτίρια που έμεναν για χρόνια υπό κατάληψη. Το πραγματικό άσυλο των ιδεών επιστρέφει στα πανεπιστήμια. Η Αντιτρομοκρατική σημειώνει επιτυχίες. Ενώ σχεδιάζεται μεθοδικά η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού.
Reply Retweet Like
Kyriakos Mitsotakis Feb 23
Μειώθηκαν κατά 7% οι τιμές σε 3.000 φάρμακα. Όλα τα νοσοκομεία αναβαθμίζονται. Έρχονται προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών. Προωθείται κοινό ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Και σε 3 νοσοκομεία θα δοκιμαστούν πιλοτικά προγράμματα με ιδιωτικούς φορείς.
Reply Retweet Like