Twitter | Search | |
K's bognoter
K er for Kasper Håkansson. Verdenslitteraturlæser. Boghandelturist. Blogger om begge dele på bognoter.dk.
855
Tweets
172
Following
465
Followers
Tweets
K's bognoter Apr 20
Når tyrkiske Bilge Karasu er bedst, bringer han tankerne hen på Borges, Kafka eller Calvino. Når han er mindre god, er han lidt lang i spyttet. U.a.o. dog et særdeles interessant bekendtskab med endnu en rep. for tyrkisk litterær modernisme.
Reply Retweet Like
K's bognoter Apr 18
Hvis ikke andre allerede havde kaldt Yusuf Atılgan for en tyrkisk William Faulkner, så ville jeg have gjort det. For så god er han. "Motherland Hotel" er et modernistisk mesterstykke.
Reply Retweet Like
K's bognoter Apr 13
Hvem sagde, at tegneserieformatet ikke kan levere store politiske samtidsfortællinger med nerve og indlevelse? Det kan ihvertfald ikke have været nogen, der har læst Riad Sattoufs Fremtidens araber.
Reply Retweet Like
K's bognoter Apr 9
“Wolves of the Crescent Moon” er en sine steder medrivende fortalt, allegorisk historie om modsætninger og skyggesider i det moderne Saudi-Arabien. En roman med gode takter, som dog også lider under at være lidt for konstrueret.
Reply Retweet Like
K's bognoter Apr 7
En ikke uinteressant roman fra Bhutan. Udmærker sig især ved reflektioner over kvinders forhold og de dynamikker, der er med til at reproducere kønsstrukturer. Lider dog under, at fortællingen ofte synes underordnet intentionen om antropologisk formidling.
Reply Retweet Like
K's bognoter Apr 2
En fortvivlende barsk fortælling fra Sierra Leone efter borgerkrigen. Om genopbygning og forsoning. Og om fornyet destruktion i modernitetens vold. Grænsende til mytisk i sin form og samtidig konkret, historisk forankret. Og frem for alt smukt skrevet.
Reply Retweet Like
K's bognoter Mar 24
William Travis’ beretning om sine oplevelser som sneglefisker på koralrevene omkring Seychellerne i 1950’erne er velskrevet, levende og i passager endda medrivende. Men tiden er nok løbet lidt fra denne form for rejseskildringer.
Reply Retweet Like
K's bognoter Mar 19
Mehluli Nxumalos novellesamling fra Swaziland og Sydafrika overrasker positivt i kraft af sin humor og sit satiriske blik på Apartheid og andre arvestykker fra den europæiske imperialisme. Men de fleste af novellerne er noget ujævne i det.
Reply Retweet Like
K's bognoter Mar 10
Nogle gange kan man jo godt lige få behov for en let omgang nyere, nigeriansk seriemorder-thriller-familiesaga-trekantsdrama. Og når sådan en trang kommer over én, så er det godt at have Oyinkan Braithwaites My Sister, the Serial Killer (2018) ved hånden.
Reply Retweet Like
K's bognoter Mar 9
Replying to @rrmmff @AggieHH
São Tomé og Príncipe: Done! Although it felt a bit like cheating ticking this one off with just two 8-9 pages short stories (but: two stories = a collection)
Reply Retweet Like
K's bognoter Mar 8
Politisk satire fra Burkina Faso er ikke det, man støder på alleroftest. Måske fordi regimekritikere i landet har en lav overlevelsesrate. Således også forfatteren til romanen “The Parachute Drop,” Norbert Zongo, som blev myrdet af det burkinske styre.
Reply Retweet Like
K's bognoter Mar 3
De værste gysere er dem med børn eller dukker. Eller klovne. I “Små hænder” er der både børn og dukker på børnehjem. Og børn, der leger, at de er dukker. Der er gudhjælpemig også en klovn. Det kan næsten ikke blive værre. Men heller ikke meget bedre.
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 24
Krimi fra Grenada. Velskrevet og båret af gode miljøbeskrivelser og et kritisk blik på de sociale og politiske forhold i regionen. Men også lidt rodet og hakkende i kompositionen.
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 21
“Der foregik et kapløb henimod dødens port mellem sjælen og legemet, og sjælen kom næsten altid først.” Sherwood Andersons "Mange ægteskaber" (1923) fremstår lidt bedaget i dag, men den har nu stadig noget over sig, især pga Andersons sprog.
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 18
Værsgo: 132 intense siders dominikansk, miljødystopisk, postapokalyptisk, LGBT-sci-fi tilsat avantgardekunstsatire, caribisk voodoo, et skævt hård, transseksuel sex og en magisk tidsrejseformidlende anemone ... Ikke for enhver, men bedre end som så
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 11
Ja, Jane Austen har jo klassikerstatus, så hende skal man jo læse noget af. Den pligt har jeg så opfyldt nu ... Læs mere på K's bognoter:
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 7
Replying to @kbognoter
Dette grundlæggende identitetsfilosofiske spørgsmål er omdrejningspunktet for Agymah Kamaus roman "Pictures of a Dying Man" om livet i en lille caribisk østat, der meget vel kunne være Barbados.
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 7
Hvad er sandheden om et menneske? Skaber vi vores egen identitet i kraft af vores egne handlinger, ønsker og drømme? Eller er sandheden om et menneskes liv i virkeligheden et broget kludetæppe sammensyet af andres forestillinger, rygter og sladderhistorier om dette menneske?
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 4
Barske, hårde og fortvivlende. Men også trodsige, bekræftende og stærke. Og smukke, sensuelle og erotiske. Britisk-somalisk-kenyanske Warsan Shires digte i samlingen ‘Teaching My Mother How To Give Birth’ rummer det hele, nogle gange på én gang:
Reply Retweet Like
K's bognoter Feb 3
Replying to @kbognoter
For i virkeligheden må man ifølge Forsyth forstå, at Rumsfeld talte om ... boghandeler. Læs mere på K's bognoter:
Reply Retweet Like