Twitter | Search | |
Ivan Videnovic
Ćirilica je postala pismo mržnje. Većina uvreda, psovki i pretnji na mrežama dolaze pisane ćirilicom. Osramoćenih predaka, istorije i vojničke časti, na red za sramotu došla je ćirilica.
Reply Retweet Like More
Ivan Videnovic 21 May 19
U Hrvatskoj su latinicom pisane sve poruke, i mržnje i razuma, i zato nije relevantno. Naša kultura nudi izbor pisma i to je bogatstvo. Nije rečeno da je sve pisano ćirilicom govor mržnje, to je glupo podmetanje. Ali ono što jeste govor mržnje na mrežama u većini bira ćirilicu.
Reply Retweet Like
WhySoSerious Oct 3
Replying to @i_videnovic
Покушаћу да Вам ово кажем на најпристојнији могући начин: Ви сте, господине, један прилично недобронамеран човек, ако дозволите. И несрећан, додао бих. Ваша теза је срамотна. А, бајаги сте Унив. проф., и Држ. секретар. Надам се да Вас нисам увредио и да се не осећате угроженим.
Reply Retweet Like
Ivan Videnovic Oct 3
Replying to @WhySoSerious011
Državni sekretar nisam. Dobronamernost je varljiva, jer su dobre namere, bez uslova za njihovo sprovođenje, zapravo zle namere. A nesrećan, da, jesam. Zbog sramote pod kojom živi naše pokoljenje, zbog mržnje koja kulja našim društvom, zbog zloupotrebe i sramoćenja ćirilice.
Reply Retweet Like
AleXandar Lambros 2 Jun 19
Replying to @i_videnovic
Cirilica je lakmus test za nasminkane fasiste kao sto si ti
Reply Retweet Like
Ivan Videnovic 2 Jun 19
Replying to @LambrosAleX
Začudilo me je, čitajući prvi deo tvog teksta, da si tako površno percipirao moj tvit, koji je u osnovi takođe poziv na očuvanje i zaštitu ćirilice od govora mržnje, psovki, uvreda, bigotizma i rasizma. Ali postaje jasno kad tekst pređe u partizansko-komesarski pamflet desnice.
Reply Retweet Like
Ivan Videnovic 19 May 19
Replying to @ziko6766
Jasno piše "na mrežama", a dolazi iz ličnog iskustva koje, sudeći po reakcijama, nije usamljeno. Pri tom, ćirilica nije IT default i treba iskazati specifičnu želju za ovim izborom tastature. Imamo dakle svesnu nameru da se piše ćirilicom, u sprezi sa uvredama i govorom mržnje.
Reply Retweet Like
Младен Радојевић 18 May 19
Replying to @i_videnovic
Већина оваквих изјава против ћирилице потиче од проћелавих људи који носе наочаре. Видите како ово што сам ја написао глупо и ружно звучи. Немојте да генерализујете.
Reply Retweet Like
Ivan Videnovic 18 May 19
Replying to @zadnjiglavni
Rekao sam "većina" konzervativno, da ne bih generalizovao. "Ogromna većina" bi više odgovalo istini.
Reply Retweet Like