Twitter | Search | |
Search Refresh
David Ward Feb 7
Good discussion today in Paris of priority issues for 3rd Global Ministerial . Stockholm next February will be great opportunity to support progress towards with global commitment at least to halve road deaths & serious injuries
Reply Retweet Like
Dominique De Munck Mar 19
After the RSS and APB model of , presents its mathematical safety model. In combination with L2+ and proper regulation -> becomes possible as early as 2040. See liveshow 20 March 15h CET
Reply Retweet Like
samuel chu Jan 10
Reply Retweet Like
Guàrdia Urbana Barcelona 14h
Mentre condueixis, no contestis el telèfon ni enviïs whatsapps, no manipulis el GPS ni cap dispositiu electrònic, és perillós. Les distraccions al volant són una de les primeres causes d'accident de trànsit.
Reply Retweet Like
Guàrdia Urbana Barcelona Jun 16
El coixí de seguretat () no és eficaç si no es complementa amb l’ús del cinturó de seguretat. L’ús del cinturó redueix en un 75% el risc de mort en cas d’accident, i no portar-lo multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals. Corda’t a la vida!
Reply Retweet Like
Dirk Lauterbach Feb 1
Reply Retweet Like
carbycar Mar 28
Coneixeu els nous sistemes de seguretat obligatoris per a cotxes per al 2022?
Reply Retweet Like
Dirk Lauterbach Dec 10
Reply Retweet Like
Guàrdia Urbana Barcelona Jun 2
Les distraccions són la primera causa d'accidentalitat viària. L'ús del mòbil és una pràctica "inofensiva" que ens pot costar la vida. Durant la conducció no t'has de distraure, cal mantenir l'atenció constant i anticipar-nos a les situacions que puguin sorgir.
Reply Retweet Like
Radlust Dec 20
Gesundheit (von Kindern) vs. Arbeitsplätze Das darf in einer ZIVILISIERTEN Gesellschaft eigentlich überhaupt keine Frage sein!
Reply Retweet Like
Guàrdia Urbana Barcelona May 31
A les vies urbanes, la excessiva pot tenir conseqüències de gravetat per a la seguretat dels col·lectius més vulnerables, sobretot dels vianants i dels ciclistes. Respecta la vida de les persones.
Reply Retweet Like
Sudipa Berlin Apr 10
Replying to @rbbabendschau
Ich empfinde es als sehr bedrohlich - man kann nicht sicher sein ob der KFZ-Fahrer hinter einem auf die Straße guckt oder aufs Smartphone. Und dann die ganzen -Inhaber 😒 die auf abfahren... ist leider noch weit entfernt.
Reply Retweet Like
XAVI May 22
Motorista: "Pensa que en moto tu ets el xassís". Equipa't per conduir en dues rodes! Cal conduir amb marge per anticipar-te als imprevistos i adaptar la velocitat a les condicions de la via. Si vas en moto, respecta les normes. Si vas en cotxe, respecta les motos.
Reply Retweet Like
ADFC Bad Segeberg Dec 27
Replying to @DVR_info
Und ... im Auto hilft angepasste Geschwindigkeit, angemessener Überholabstand, Schulterblick beim Abbiegen, Beachten von Vorfahrtsregeln, Abblenden auch für Radfahrer.
Reply Retweet Like
Barcelona Mobilitat May 7
A Barcelona, 4 de cada 10 accidents són per no respectar les distàncies de seguretat. Recorda que en cas de frenada, a menor distància, més gravetat.
Reply Retweet Like
Asociación P(A)T May 26
El nostre consol per la família i amics
Reply Retweet Like
Guàrdia Urbana Barcelona Jun 15
Si heu de conduir no prengueu ni alcohol ni drogues, ja que augmenten exponencialment les possibilitats de patir un accident de trànsit. Conduint, l'única taxa segura és la 0,0.
Reply Retweet Like
ProVeloKantonAargau Dec 2
, durch Geschwindigkeitskontrolle und separate Verkehrsführung bei unterschiedlicher Geschwindigkeit
Reply Retweet Like
Barcelona Mobilitat May 10
Avui, a l' l'Ajuntament i la presenten les novetats del projecte Autonomous Ready, que consisteix en sistemes intel·ligents incorporats als vehicles que permet protegir als més vulnerables.
Reply Retweet Like
ADEVICatalunya Feb 13
Reply Retweet Like