Twitter | Search | |
Search Refresh
NacióDigital 13m
Pau Casals: «I'm a Catalan». El violoncel·lista, director d'orquestra i compositor, un símbol de la pau i de la llibertat arreu del món, va morir del 1973.📹
Reply Retweet Like
Carles Sàez II*II🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Oct 18
2019 We are still here......✊🏽
Reply Retweet Like
Joan #NoPassaran Oct 14
de 1983 els GAL segrestaven Lasa i Zabala a Baiona. Tenien 18 anys. Van ser brutalment torturats, executats i enterrats en calç viva. Els autors d’aquesta salvatjada foren premiats amb penes reduïdes, indults i medalles.
Reply Retweet Like
ESTIMÀLIA Oct 16
17 d’Octubre de 1867 naixia a Barcelona JOSEP PUIG i CADAFALCH El recordareu per: Casa Amatller (1898–1900) Casa Serra (1903) (La Diputació) Casa de les Punxes (1905) (Casa Terradas) I per les Quatre columnes (1919)
Reply Retweet Like
Oriol Junqueras 🎗️ Oct 13
“Venim per servir els ideals. Portem l’ànima amarada de sentiment. Res de venjances, però sí un nou esperit de justícia i reparació. Recollim les lliçons de l’experiència. Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a guanyar!”
Reply Retweet Like
L'Auditori Barcelona 3h
Avui volem compartir un especial record per Pau Casals, que va morir de 1973. Reconegut internacionalment com un dels millors violoncel·listes i directors d’orquestra del segle XX, va mantenir sempre una dedicació incansable per la defensa de la pau i la llibertat.
Reply Retweet Like
Joan #NoPassaran 11h
de 1941 el règim de Vichy executava 27 presos del camp de concentració de Châteaubriant en represalia per la mort d’un oficial de l’exèrcit nazi. Entre els escollits, el jove Guy Môquet, militant comunista de 17 anys que va esdevenir un símbol de la resistència
Reply Retweet Like
Museu d'Història Oct 13
de 1915 un decret de la de Catalunya va crear l’Escola Superior de Bibliotecàries. @FBiD_UB
Reply Retweet Like
Viquipèdia Oct 14
de 1940 Espanya va emetre la sentència pel 123è President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover. Fou condemnat a mort i afusellat l'endemà.
Reply Retweet Like
Joan #NoPassaran Oct 21
de 1937 els colpistes ocupen Asturies,darrera posició republicana al cantàbric Centenars de milers quedaren en mans de la repressió franquista mentre dirigents polítics s’exiliaven Aquells que es refugien a les muntanyes formaren els primers nuclis de resistència
Reply Retweet Like
BibliotequesXBM 9h
Avui, coincidint amb el centenari del seu naixement, recomanem l'obra capital de l'escriptora britànica Doris Lessing "El Quadern daurat". ➡️
Reply Retweet Like
Joan #NoPassaran Oct 16
de 1995 iniciava el judici per la mort de Guillem Agulló,assassinat per un grup de neonazis a crits de 'viva Franco' El jutge no hi veié intencionalitat política, va absoldre quatre dels neonazis i condemnà l'assassí confés, Pedro Cuevas, a 14 anys. En compliria 4
Reply Retweet Like
RCD Espanyol de Barcelona Oct 18
🗓 , un 19/10/1977, naixia Tamudo! ⚪🔵 👟 389 partits oficials ⚽ 140 gols 🏆 2 Copes del Rei ✔ Màxim golejador del club a ✔ Màxim golejador català ✔ 13 internacionalitats 🎂 ¡Felicidades, Raúl!
Reply Retweet Like
BibliotequesXBM Oct 21
Avui fa 50 anys de la mort de Jack Kerouac, un dels màxims representants de la Generació Beat ➡️
Reply Retweet Like
Viquipèdia 12h
de 1945 s’aprovà a Espanya la «Ley de Referéndum», una de les vuit Lleis Fonamentals del franquisme. S’hi establia la possibilitat de realitzar consultes generals per aprovar lleis importants o que tinguessin una opinió pública dividida.
Reply Retweet Like
Museu d'Història Oct 14
de 1940, a dos quarts de 7 del matí, , president , era executat pel .
Reply Retweet Like
Arxiu Municipal de Barcelona 6h
de 1520 «requesta al Veguer, per que traguè de la Ciutat â Luis Riquer, y Pou de Leyda, que bandolejavan.» 📜
Reply Retweet Like
Tal dia com avui 6h
1883: s'inaugura el Metropolitan Opera House de Nova York amb l'estrena de "Faust".
Reply Retweet Like
Museu d'Història 10h
de 1973 va morir el músic vendrellenc Pau Casals, a l'exili, a San Juan de Puerto Rico. 🕊 La seva interpretació d'El cant dels ocells ha esdevingut un símbol de pau i llibertat arreu del món.
Reply Retweet Like
ElNacional.cat 14h
va morir Pau Casals: “I’m a catalan”
Reply Retweet Like