Twitter | Search | |
Search Refresh
Kari Koonin Aug 2
/language tip NL-EN: 'enerzijds/anderzijds' does not always mean 'on the one hand/on the other hand': EN meaning expresses contrast; NL meaning is often simply 'firstly/secondly'. Likewise 'einerseits/andererseits' in DE-EN.
Reply Retweet Like
Aleid van de Vooren Aug 12
Reply Retweet Like
Hens Zimmerman Jul 13
Perhaps interesting for the fellow : I’m routing the of the animations through (albeit only slightly) and the is something I made in . On Dutch tv this July and onwards.
Reply Retweet Like
Ben Turner May 22
Replying to @BrusselsAirport @NMBS
weird wording... "try to" means you probably won't succeed, what you probably want is "why don't you try checking in..." :-)
Reply Retweet Like
KDV-Language & More Jan 7
Het jaartal? Is het twintig twintig of tweeduizend twintig? #2020 via
Reply Retweet Like
PeterKuipersMunneke Jun 27
Warm weer, evenementen die niet doorgaan. voor de organisatoren: het werkwoord is “afgelasten”, niet “aflassen”. Dat doe je in een werkplaats. Dus: “Helaas moeten wij ons evenement wegens de hitte afgelasten” ⁦
Reply Retweet Like
Onze Taal 15h
Van ‘yoga’ kun je het werkwoord ‘yogaën’ afleiden. Vervoeging: ‘ik yoga, jij/hij/zij yogaat, yogade(n), geyogaad’. Meer uitleg en vergelijkbare voorbeelden (zoals ‘saunaën’ en ‘instaën’):
Reply Retweet Like
Bernadette Keizer Jan 23
: Is het de school en zijn of haar leerlingen? De raad en zijn of haar besluit? Genus is de makkelijkste website om het geslacht van elk woord te achterhalen
Reply Retweet Like
Martinique Koevoets Jan 23
💫Jewellry, jewelrey, jewelliry, Dit woord zie ik zó vaak verkeerd gaan. (Vooral bij de vele webshops die sieraden verkopen) De juiste spelling is: Jewelry (USA) of Jewellery (UK)💫
Reply Retweet Like
Onze Taal Jan 21
‘Het mistte zo, dat ik bijna de trein miste.’ Afhankelijk van de betekenis schrijf je ‘miste/mistte’ met één t of met twee:
Reply Retweet Like
Onze Taal Jan 20
‘Plasticsoep’, ‘plasticafval’ en ‘plasticberg‘ worden bij voorkeur zonder spatie geschreven:
Reply Retweet Like
Logopedie Vrijenburg Jan 16
Taaltip: Abonneer je op de nieuwsbrief van Taalpost en leer nieuwe woorden en leuke feitjes over taal!
Reply Retweet Like
Onze Taal Jan 14
Pubertijd/puberteit Puberteit = periode waarin de geslachtsrijpheid intreedt. (De klemtoon ligt op ‘teit’.) Pubertijd = de tijd waarin iemand puber is. (De klemtoon ligt op ‘pu’.) Meer uitleg:
Reply Retweet Like
Onze Taal Jan 9
Altijd lastig: de vervoeging van ‘skiën’ (al is skiën zelf misschien nog lastiger). Op onze website vind je alle vormen, met uitleg:
Reply Retweet Like
Onze Taal Jan 8
Waarom zeggen we ‘Ze is gaan fietsen’ en niet ‘Ze is gegaan fietsen’? Waar is het voltooid deelwoord gebleven? Nieuw op onze website:
Reply Retweet Like
Taalcentrum-VU Dec 16
Een nieuwe week, een nieuwe ! in het verhogen de leesbaarheid van je tekst. Bekijk hier de 10 handigste Engelse structuurwoorden en lees in de hoe je ze moet gebruiken:
Reply Retweet Like
Andy Vandeborne Dec 5
Replying to @demorgen
Trumps.
Reply Retweet Like
Andy Vandeborne Oct 29
Replying to @HLN_BE
Bureaus.
Reply Retweet Like
Onze Taal Oct 29
Is ‘De koffie smaakt lekker’ een goede zin? Ja, dat is een goede zin. Op onze website leggen we uit waarom mensen er weleens over twijfelen, en waarom dat niet nodig is:
Reply Retweet Like
Onze Taal Oct 28
‘De Taalkalender of de Kindertaalkalender: hét cadeau voor de feestdagen!’ Waarom hier ‘hét’ staat en niet ‘hèt’, lees je op O, en als je meer wilt weten over die kalenders, kijk dan hier: ;-)
Reply Retweet Like