Twitter | Search | |
Search Refresh
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 9
Cabanes de volta eren utilitzades d’aixopluc per a persones i cavalleries. La volta és una estructura arquitectònica corbada que cobreix un espai i descarrega el pes sobre murs, pilars. Per la quantitat, solidesa, han esdevingut emblemàtiques a les nostres comarques
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 7
Corrals i pletes, obres funcionals pensades per a proporcionar al ramat un allotjament ampli, segur i càlid. Generalment consten d’una paret coberta i d’una paret coberta i d’una altra de descoberta que es tanca amb un mur de pedra en sec.
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 8
Bordes, cabanes, barraques i altres aixoplucs utilitzades com allotjaments temporals tan per a persones com per als animals o per a magatzem d’eines o productes. Reben diferents noms segons les tipologies i els territoris.
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 10
Masos construccions rurals amb coberta de teula, moltes vegades sobre canyissos damunt de l’embigat. Les parets es construeixen en pedra seca, tot i que també hi ha fetes amb tàpia. Estan en mig de finques allunyades i servien d’aixopluc per pagesos i animals.
Reply Retweet Like
Caudelguille Jul 9
La barraca de l'avenc del Xarop () ja ha firat una padrina molt eixerida. Ben aviat l'apadrinament amb una ADF El Pinyó molt motivada!
Reply Retweet Like
Caudelguille Jul 10
La ruta de pedra seca "La Muntada-can Brossa, de la vinya a la taula" ja és una realitat sobre el terreny. Ara tan sols resta documentar-la!
Reply Retweet Like
Caudelguille Jul 8
Reply Retweet Like
Caudelguille Jul 6
Torrent Bo, adobant paret fins esgotar existències de pedra (i reserves d'aigua)
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS 13h
L’eral situat prop del nucli habitat s’assemblen a les antigues eres, però estan més pròxims a la vila el que permetia anar a menjar i dormir a casa. Només disposaven d’una construcció on es guardava la palla del cereal i altres producte que es batien o s’assecaven.
Reply Retweet Like
Caudelguille Jul 3
Al final ha sortit l'entrada! Amb el Joan i el Quim descobrim l'entrada estàndard de 50cm que donava accés a la barraca de vinya de la Carena de Ricó, una construcció més gran que no pensàvem
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 3
Els aljubs són dipòsits excavats al sòl natural, preferentment sobre roca, amb diferents bases i parets verticals, protegits per un mur perimetral i una coberta de pedra, destinats a recollir aigua de pluja.
Reply Retweet Like
Centre d'Interpretació de la Pedra Seca 15h
Genial fil de l' sobre les construccions amb
Reply Retweet Like
Parc Natural de l'Alt Pirineu Jul 5
Ahir va finalitzar el curs d' de del i a amb un èxit de participació complet i amb molt d'entusiasme 🙋🏽‍♀️🙋🏻‍♂️ i coneixement après durant aquests 2 dies, tot i treballar ⛏️ a ple sol 🌞. Moltes gràcies per participar-hi!
Reply Retweet Like
Sergi Fontseca Riera🌐🔥 Jul 5
Investigar permet fer recerca de com ha evolucionat el paisatge, es fa evident el analitzant com aquest sòl havien estat marges afeixats per murs de on encara hi resta l'esquelet d'una barraca i és q això eren vinyes q el va esborrant
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 5
Les fonts són petits aiguaneixos situats sota una capa sedimentària dura, moltes vegades al mig de raconades ensotades. Hi brolla un petit cabal que va en consonància amb l’estacionalitat i la climatologia, però que quasi mai arriba a assecar-se
Reply Retweet Like
INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Jul 4
18.Les cadolles es localitzen a la superfície d’una codina, són de poca profunditat s’omplen d’aigua de pluja a través d’uns reguerons radials excavats damunt de la roca. D’origen natural o antròpic, serveixen d’abeuradors per a abelles i animals petits.
Reply Retweet Like
Observatori Paisatge Jul 6
Reply Retweet Like
Josep Joan Peris Jul 4
Reply Retweet Like