Twitter | Search | |
Search Refresh
Luis 13h
Hola que vas por Valencia haciendo eses y pasando bicis a un palmo a 60 y encima pitando. ERES UN IMBÉCIL, UN CRIMINAL Y UN GILIPOLLAS.
Reply Retweet Like
Bici Vici 17h
"Motos elèctriques a la conquesta d’Europa. Mentre a la Xina són la norma, a Europa no en fem servir pràcticament". Anàlisi del mercat de la moto elèctrica:
Reply Retweet Like
Ræmön NO²max40µg/m3 Sep 16
"en les places de calçada queden molt atapeïdes i es poden ratllar" tal cual em va contestar la
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 16
jo sí, tinc familiars i amics i no me’ls imagino aparcant a vorera amb tantes places lliures a calçada, però lamentablement no són i el “ganao” q veig aquí acostuma a mossegar a la mínima q veu amenaçada la seva
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 16
Replying to @bcn_ajuntament
és q el q passa amb els nens mimats: els dius q hi ha unes normes però durant dècades deixes q se les saltin sense cap conseqüència, si algú els critica o intenta posar ordre criden i esgarrapen, ho seu són drets adquirits, us sona?
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 16
llences pregunta sobre q pot haver portat a un a aparcar la vorera estant tota la calçada plena d’aparcaments buits, sense insultar ni ofendre ningú, i d seguida surt l’ofès d torn fent veure q vol raonar i es posa en plan apa
Reply Retweet Like
Barcelona Camina Sep 16
📎2⃣0⃣1⃣8⃣ balanç provisional accidents de trànsit: 📎1⃣5⃣🎗️🎗️🎗️🎗️🎗️ 🎗️🎗️🎗️🎗️🎗️ 🎗️🎗️🎗️🎗️🎗️ 📎9⃣ són usuaris de 🏍️🛵 📎2⃣0⃣1⃣7⃣ van ser 1⃣2⃣ dels que 7⃣ 🏍️ 📎 . Reflexionem-hi
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 16
Replying to @9Fractal @PBicis and 2 others
q poc hem trigat a entrar en el bucle jo q volia ampliar la meva col·lecció d’excuses per aparcar la a vorera
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 16
Replying to @PBicis @9Fractal and 2 others
ja ens coneixem les normes i també com estan les voreres de Barcelona, amb incomplint-les cada pocs metres, en aquest cas no parlo de vulneració de normes sinó de motivació per ocupar compulsivament la vorera
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 16
algú m’explica q passa pel cap d per aparcar a la vorera, fins i tot en aquest cas? (“s’ompliran igual després”, “la calçada és perillosa”, “a la vorera és més difícil q et robin la moto” i “la vorera és prou ampla” ja les tinc, eh?)
Reply Retweet Like
Ræmön NO²max40µg/m3 Sep 13
De les metabolitzem com "mal menor" ľincompliment normatiu i la potència contaminadora (fum, soroll, espais, accidents greus, etc). En canvi per les +rigor normatiu i infoxicació cunyadista.
Reply Retweet Like
Barcelona Camina Sep 13
Aquest és el tema, cortina de fum i segurament massa complicitats amb i això es nota: revertir un (no) dret adquirit que és aparcar 🏍️la a la porta de casa / feina, etc. cal una política amb majúscules de protecció de l'espai universal de tots: la vorera per 👣🚶‍♀️
Reply Retweet Like
Barnabici Sep 13
Hem d'agrair a aquesta que s'hagi lligat al semàfor de Bailén amb Mallorca perquè ningú no se'l pugui endur (el semàfor)... Els vianants, ja passareu per on pogueu, l'important és el semàfor.
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 13
quina valoració feu d la campanya per informar als usuaris d sobre la normativa d voreres, mentre les segueixen ocupant-les, incomplint normativa sense q ningú faci res?
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 13
i mentre les circulen per les voreres amb motor en marxa a velocitat de creuer, i aparquen a voreres i plataformes úniques, això sí és molest i perillós, quan posareu ordre?
Reply Retweet Like
Ester 🚲 Sep 3
veieu el q passa? gent q porta una sense tenir ni idea de les normes i a sobre això no es resol amb tweets benintencionats, calen i si escau, multes als q ens posen en perill
Reply Retweet Like
Barnabici Aug 27
Entro a d'Urgell per girar a Gran Via. He de frenar perquè no m'impacti una q tb volia entrar a la ZAB. Diu algo dins el casc. Quan li senyalo la bici de la ZAB aixeca les espatlles com dient: "i què?" Per què les motos poden seguir posant-nos en risc impunement?
Reply Retweet Like
Puras Bicis! Aug 16
Avui he vist el primer accident de moto-separadors. El motorista s'ha fotut al carril bici fent essas per buscar espai lliure a la vorera i per lògica s'ha fotut contra els separadors. NO veig encara el perill dels separadors, sí el de conduint temerariament.
Reply Retweet Like
Carlos Domínguez Aug 16
Per millorar l'eficiència i reduir les externalitats de la mobilitat, cal apostar per la millora de les infraestructures per al transport públic. La implica contaminació atmosfèrica i acústica, ocupació de l'espai públic (aparcament) i accidentalitat. Volem
Reply Retweet Like
Puras Bicis! Jul 19
Hola acabo de trucar, de nou al C/Parlament sobre ZAB. I en 5 min 3 motos avançant als cotxes pel carril . Volem més vigilància sisplau.
Reply Retweet Like