Twitter | Search | |
Search Refresh
NCK Sep 19
Ulla Albért talks about training and education as a way to prevent sexual harassment at the international conference on the impact of the movement
Reply Retweet Like
Linnéa Bruno Sep 12
Is Germany ready to adopt a more way of handling prostitution? Would be great news 💖🙏 My review of an American pro-prostitution dissertation 2017:
Reply Retweet Like
karin sandell Sep 17
conference hopes to 'relegate harassment to history'
Reply Retweet Like
Åsa Witkowski Sep 1
Kunskap för att förändra och stärka arbetet mot våld via
Reply Retweet Like
MartinJordo Aug 26
Mellan år 2000-2018 så har 49 kvinnor skjutits ihjäl i Sverige av sin partner eller ex-partner. (Uppklarade fall.) * 100% män bland de som skjutit * Mestadels legalt ägda vapen Att män dödar kvinnor på gatan är ovanligt. Att män dödar kvinnor hemma är vanligare.
Reply Retweet Like
Roks Sep 1
I våras gjorde 's jourer gemensamt motstånd genom att vägra delta i den upphandling som gick ut stort i deras region. Nu ska statsbidragen göras om, vilket också är ett hot mot kvinnojoursrörelsen.
Reply Retweet Like
Linnéa Bruno Sep 9
Mkt läsvärd intervju med Eva Lundgren av Vill bara tillägga att siffrorna i Slagen dam som tokhånades i DN bl a har bekräftats av senare både svenska o internationella studier
Reply Retweet Like
Surgubben Aug 29
Har någon gripits för det bestialiska överfallet på den solbadande kvinnan vid Hellasgården? Nån som vet?
Reply Retweet Like
Åsa Witkowski 2h
Föreläsning på Sophiahemmet för blivande barnmorskor som har en viktig funktion i arbetet med våldsutsatta. Stort engagemang bland studenterna.
Reply Retweet Like
karin sandell Aug 30
Här kan du göra ett quiz om mäns våld mot kvinnor - och framför allt titta närmare på s material om sjukvårdens arbete mot våld.
Reply Retweet Like
Anna Aug 29
Vad är syftet med åtalet mot Wallin? Att få ett prejudikat om våldsbrott vs motanmälningar om förtal? Det är ju vanligt att män som utsatt kvinnor för våldsbrott därefter förtalar kvinnorna för att skrämma dem till tystnad. Förtal mot brottsoffer är olaga hot.
Reply Retweet Like
FiRegionSthlm Sep 13
Det ökande dödliga våldet mot kvinnor uppmärksammades i gårdagens Tyvärr är bristerna i myndigheters hantering o den politiska oviljan att prioritera problemen kända sen länge. o i våras:
Reply Retweet Like
Åsa Witkowski Aug 28
Läs mer om hur identifiera våldsutsatta och hantera svaret på
Reply Retweet Like
NCK Sep 13
Hur kan vi stärka stödet till vuxna och barn efter sexuella övergrepp? Missa inte vårt Almedalsseminarium som arrangerades tillsammans med
Reply Retweet Like
Annika Engström Aug 23
Massor med intressanta utbildningar och möten pågår i hela landet
Reply Retweet Like
Åsa Witkowski Sep 4
Idag arrangerar en kunskaps-och inspirationsdag om Agenda 2030. Uppsalamodellen presenteras som konkret exempel på regionalt arbete kopplat till mål 5: 2 Arbetet sprids sedan nationellt.
Reply Retweet Like
Annika Engström Sep 6
Idag har vi ”Boostingdag” för utbildare (webbkurs och Freda) från hela landet. NCK:s utbildare Anette Marklund ger påfyllnad och tips.
Reply Retweet Like
Anja Nicolina Alm🐲🐉😎 Sep 1
Minst tre kvinnor har ofredats senaste veckan men något SIGNALEMENT på gm lämnas inte ut.. Hur många fler kvinnor ska offras?
Reply Retweet Like
84maj Aug 30
Blev av ett sk manligt geni som funnits i många år på En uppburen o ”högt aktad” skådespelare, som är en av de sk på Dramaten
Reply Retweet Like
NCK Sep 10
Idag har en ny kull yrkesverksamma slutfört NCK:s tvärprofessionella kurs. Information om kursen hittar du här.
Reply Retweet Like