Twitter | Search | |
Search Refresh
Laura "Late" Mäntylä Sep 18
Minä vihin edelleen kaikkia pareja, koska se on oikein, teologisesti perusteltua ja raamatuntulkintani mukaista. Äänestä sinä ja asetu ehdolle seurakuntavaaleissa, niin saadaan tää homma kirkastettua kirkossa. Vastuu on seurakuntalaisilla, joista liian harva äänestää.
Reply Retweet Like
Eva Wäljas Sep 18
Reply Retweet Like
Susanna Koivula Sep 20
Oikein! "KHO:n ratkaisun mukaan tuomiokapitulilla oli oikeus antaa varoitus samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon vihkineelle papille." evl/uutishuone. 18.9.2020 Kirkko päättää itse näistä.
Reply Retweet Like
Laura "Late" Mäntylä Sep 20
vihkii koko ajan. Meitä vihkiviä pappeja on entistä enemmän. KHO:n päätöksen jälkeen kymmeniä pappeja on tullut lisää niiden joukkoon, jotka julkisesti kertovat vihkivänsä. Kaikki parit vihitään ja teemme sen riemumielin, koska seuraamme Jeesusta.
Reply Retweet Like
Harri Latvala 23h
"Mikkelin hiippakunnasta kerrotaan, että pappi voi menettää virkansa, jos hän rikkoo toistuvasti annettuja ohjeita. Kirkko ei hyväksy samaa sukupuolta olevien vihkimistä avioliittoon." YLE
Reply Retweet Like
Mari Mattsson Sep 19
Kahden päivän sisään kohta 5/5. Rakkaus on Jumalan lahjaa ihmisille - kaikille ihmisille. on rakkauden symboli - jokainen avioliitto. Ja mahdollisuus ja oikeus vihkimiseen kuuluu jokaiselle ❤️
Reply Retweet Like
Espoon hiippakunta Sep 16
Reply Retweet Like
Jyri Komulainen Sep 19
Korkeimman hallinto-oikeuden päätös vahvistaa kirkon olevan . Jos Suomen evankelisluterilainen kirkko ei kykene käyttämään vapauttaan, päätös vain kiristää Gordionin solmua, koska mitään Aleksanteri Suurta ei olekaan olemassa, vaikka jotkut maallista ratkaisijaa odottivat.
Reply Retweet Like
Timo Pöyhönen Sep 19
Tuntuu ’ssa äänenpainot jyrkentyneen eilisen KHO:n päätöksen jälkeen. Kompromissiin mahdollisuus taitaa karata näpeistä.
Reply Retweet Like
Kirkko Vantaalla 11h
Seurakuntien diakoniatyöntekijät ovat auttamisen ammattilaisia, jotka tukevat apua tarvitsevia niin henkisissä kuin taloudellisissakin vaikeuksissa. Työn arvostuksen ja vaativuuden pitäisi näkyä myös diakonien palkoissa nykyistä paremmin.
Reply Retweet Like
Jyri Komulainen Sep 18
Suomen ev.-lut. kirkon -linjasta voi olla montaa mieltä, mutta huomataanhan, että Korkein hallinto-oikeus vahvisti nyt laajan uskonnonvapauden ja myös kirkon merkittävän autonomian. Suomessa ei todellakaan ole valtionkirkkoa!
Reply Retweet Like
Laura "Late" Mäntylä Sep 18
Älä eroa kirkosta, jos haluat tukea meitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.
Reply Retweet Like
Raija Pajula Sep 18
ja kellotapuli Tämä hetki
Reply Retweet Like

Related searches

lappiin · #myrskymatala · persujen · roopen · #tähdettähdet
Jyri Komulainen 21h
Replying to @JyriKomulainen
Olin mukana virkamiesteologityöryhmässä, joka vuoteen 2026 ulottuvan strategian pohjatekstiä valmisteli. Millaisin ajatuksin kohti kirkon tulevaisuutta, sen voi tarkistaa itse kukin täältä.
Reply Retweet Like
Kirkon akateemiset Sep 22
AKIn toimistoon on tullut paljon kysymyksiä arkipyhästä saatavasta lisävapaapäivästä kirkon työajattomassa hengellisessä työssä. Julkaisimme asiasta ohjeen.
Reply Retweet Like
Päivi Räsänen Sep 15
Kirkon "ykseys" ei voi rakentua irrottautumiselle kirkon Herran, Jeesuksen sanoista, Raamatun opetuksista.
Reply Retweet Like
Harri Latvala Sep 18
Replying to @HarrinTwiitit
"Kaikilla uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää, vihkivätkö ne avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja", ratkaisussa todetaan. YLE
Reply Retweet Like
Harri Latvala Sep 18
"Korkein hallinto-oikeus (KHO) antoi perjantaina päätöksen, jonka mukaan Oulun hiippakunnan tuomiokapituli sai antaa varoituksen papille, joka vihki samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon." YLE
Reply Retweet Like
Parasetamoli Sep 17
Päivi Räsänen kuulemma pohtii kirkosta eroamista. Jotenkin surkuhupaisa draaman kaari siinä, että ensin jengi eroaa joukoittain kirkosta Räsäsen takia ja lopulta sitten myös Räsänen itse.
Reply Retweet Like
Laura "Late" Mäntylä Sep 18
Jos nyt tai kutsuu ohjelmiinsa ihmisiä puhumaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä kirkossa, niin voisiko kerrankin keskustelijat olla kaikki meitä vähemmistöihin kuuluvia? Olen väsynyt siihen, kun sedät puhuu meidän ohi. Tämä on meidän asia.
Reply Retweet Like