Twitter | Search | |
Search Refresh
AJ Durling Aug 9
Employee Engagement Isn't The Key To A Healthy Workplace Culture -- Instead, Aim For The Other E
Reply Retweet Like
Jari Hyttinen 16h
Yksi niistä urheiluihmisistä, johon ollut etuoikeus pyöräilyn välityksellä tutustua. jutussa esittää monia fiksuja ajatuksia sekä itse urheilusta että seuratoiminnan kehittämisestä. Kannattaa lukea!
Reply Retweet Like
JYU Executive MBA Aug 11
Jos harkitset Executive MBA-opintoja niin verkkoinfo on juuri sinua varten. Zoomaa itsesi EMBA-kanavalle 20.8. klo 9-10. Tavataan linjoilla!
Reply Retweet Like
Marika Tammeaid Aug 7
Reply Retweet Like
Anne Heikkala Aug 6
Ensimmäinen työpäivä uudessa työssä takana, monta uutta tuttavuutta rikkaampana. Työ ihmisten kanssa on kyllä antoisaa ja tällä iällä on jo riittävästi rohkeutta olla oma itsensä missä vaan.
Reply Retweet Like
Ossi Aura Aug 9
Itseohjautuvuuden ydin on päätökset tavoitteista, työn suorittamisesta ja tuloksista. Kuka ne tekee, johto vai henkilöstö. Analysoin ja bloggasin aiheesta, kiitos inspiroinnista!
Reply Retweet Like
Seija Milicevic Aug 12
Saatuaan palautetta johtajan täytyy uskaltaa katsoa peiliin. Ja olla valmis itsearviointiin.
Reply Retweet Like
Riitta-Elisa Juntunen Aug 10
Psykologinen turvallisuus = menestyvän tiimin tunnuspiirre. Organisaation selittää 20-30% liiketaloudellisesta tuloksesta. Luottamuksellisessa ilmapiirissä 74 % vähemmän stressiä, 40 % vähemmän työuupumusta. Myös maine ja työnantajakuva paranee.
Reply Retweet Like
Sanna Wedman Aug 11
Päivän miete: Viestintä ja vuorovaikutus menee metsään heti alkumetreillä, kun jätetään vastaamatta alkuperäiseen kysymykseen tai vastataan mutta vastauksella viitataan aivan johonkin muuhun. On ikävää kokea tulleensa sivuutetuksi tai aliarvioiduksi.
Reply Retweet Like
Urbaania kasvua - GSIP Vantaa Aug 10
Verkkoaamukahvit jatkuvat to 27.8. 🤗 Teemana on erilaisuuden . Tule pohtimaan esimiehen roolin tärkeyttä moniäänisyyden, tasa-arvon ja ajattelutapojen edistäjänä. Ilmoittaudu mukaan: ☕️
Reply Retweet Like
Riitta-Elisa Juntunen Aug 11
"Tulevaisuudessa menestyvät ne yritykset, joiden omistajilla on kestävät ja eettisesti vahvat arvot." 💛 👉 "Olit sitten työntekijä, esimies tai johtaja, uskalla ottaa arvoristiriidat puheeksi työpaikallasi."
Reply Retweet Like
Timo Huttunen Aug 11
Käy tsekkaamassa ideoita ja muistutteluja nyt kun hommat starttaa joko etänä tai naamatusten. kausi
Reply Retweet Like
Heli Vuori Aug 11
Jotain ihanaa syksylle! Just huomasin FBssa että ihanan uusi kirja kohta tulossa. Kävin selailemassa Storytelissä aiempaa Johda tunteita -kirjaa ihanine kuvineen. Ootko lukenut?
Reply Retweet Like

Related searches

#työelämä · taponen · isku ruotsia · #koulu · karanteeni
Kaija Ketola-Annala Aug 5
Jos haluat perehtyä työn merkityksellisyyden tematiikkaan yhdessä paketissa, niin lue Työn Tuuli -julkaisu. Kirjoittajina mm.
Reply Retweet Like
Jouni Koski Aug 10
Millaista on rehtorin työ ammattikorkeakoulussa? Lukuvuonna 2020-2021 viikoittain julkaistavissa blogikirjoituksissa keskityn kuvaamaan siten ammattikorkeakoulun johtamista rehtorin näkökulmasta.
Reply Retweet Like
Hermanni Hyytiälä Aug 6
Koronaepidemian mahdollisen toisen aallon kynnyksellä kirjoitin resilienssistä Vaasan yliopiston kompleksisuustutkimuksen blogiin: Tekstissä tuon mm. esille miten valtarakenne heikentää resilienssiä.
Reply Retweet Like
SYKLI Aug 12
Pitkäaikaisen edeltäjän siirtyessä eläkkeelle, haemme nyt joukkoomme kehittämis- ja myyntihenkistä Toimitusjohtajaa: Lue lisää:
Reply Retweet Like
TomiLantto Aug 10
Aika palata uuteen normaaliin, mutta kannetaan sinne hyvät asiat menneestä 😀. Ohessa ajatuksiani viime syksyltä aiheesta ja at
Reply Retweet Like
Riitta-Elisa Juntunen Aug 10
Esimies vaikuttaa tiimin suuntaan: kertomalla, kysymällä ja olemalla läsnä. 1. Kerrotaan tehdyistä päätöksistä ja mitä tehdään = työntäminen. 2. Päätökset tehdään yhdessä = vetäminen. 👉 Molempia tarvitaan.
Reply Retweet Like
Iiro Mäenpää Aug 11
Työyhteisön arvokkain sykemittari on ”Mitä kuuluu?”. Tämän jälkeen on tärkeää analysoida vastaanotettu data ja hyödyntää se reagoimalla riittävän ajoissa.
Reply Retweet Like