Twitter | Search | |
Search Refresh
Terhi Vesterinen Jun 25
By making gratitude a daily practice, you'll not only improve your leadership; you'll enhance your life.
Reply Retweet Like
Milestone Jun 26
Here are three of the most common stories that employees tell themselves about what their manager is thinking when they don’t get enough helpful feedback: Read the stories here 👇
Reply Retweet Like
Jukka Saksi 27m
Tamron toimitusjohtaja ja Ajatusjohtaja 2018 kertoo haastattelussa viestinnän, arvojen ja verkostojen merkityksestä johtajana kehittymisen polulla. Katso koko haastattelu
Reply Retweet Like
Outi Mäkinen 4m
“En olisi ikinä voinut edes kuvitella, miten vaikeaa on olla esimies ja miten paljon minulta vaaditaan.” Nämä sanat kuulee lähes poikkeuksetta uusien esimiesten suusta.
Reply Retweet Like
Akira Ropo 2h
Reply Retweet Like
Mika Heikkinen 3h
Reply Retweet Like
Mikko Koikkalainen 15h
Tämäpäs oli kiva ja antoisa kirja. Kiitos ! 👍
Reply Retweet Like
Anna-Mari Siekkeli 20h
Replying to @PiaEskola
Tärkeä tunnistaa myös se, että samat tekijät kuormittavat eri ihmisiä eri tavoin. Missä kenenkin raja menee? Sen tunnustelu ja tunnistaminen on olennaista.
Reply Retweet Like
Ossi Aura 2h
Kesäloman ratoksi helmikuulta on tärkeämpää kuin kun tarkastelupiste on Johtaminen kannattaa!
Reply Retweet Like
Annukka Meronen Jun 18
Kun teknologia kehittyy, kasvaa johtamisessa inhimillisen vuorovaikutuksen merkitys. Johtamisviestinnässä korostuvat: 1. Kuuntelu ja myötätunto. Empatia. 2. Suunnan näyttäminen. 3. Informaation avoimuus. Avoimuus lisää luottamusta.
Reply Retweet Like
Lotta Hietaniemi Jun 23
Monimuotoinen ja mukaan ottava työyhteisö on psykologisesti turvallinen. Tiimin jäsenet haastavat toisiaan rakentavalla tavalla ja huomioivat erilaisia ajatteluita sekä käyttäjäryhmiä. Tämän myötä syntyy parempaa tulosta.
Reply Retweet Like
Pekka Nurmela  💾 Jun 17
Kehuin eilen asepalveluksesta saatavaa johtajuuskoulutusta/kokemusta. Ei, en kaipaa sitä samaa työelämään. Se on alkeistason, asemaan ja kuriin perustuvaa johtamista. Alkeista on pääsee eteenpäin. Johtamaan oppii johtamalla, tekemällä johtamista.
Reply Retweet Like
jari 20h
Onnex tää aina on mulla muistutuksena 😂
Reply Retweet Like
Jukka Saksi 3h
Suurimmalla osalla johtajista ei ole johtajuusviestinnällisiä tavoitteita. Jos haluaa ennaltaehkäistä mainekriisejä, asettaisin ensin konkreettisia tavoitteita omalle viestinnälle ja hakisin tukea niiden toteuttamiseen.
Reply Retweet Like
Seija Milicevic 1h
”Esimiehen pitää muistaa, että hän on palveluammatissa. Hän tekee töitä toisten eteen ja organisoi muiden onnistumisia, ja vastaa siitä, että näitä onnistumisia tulee mahdollisimman paljon”
Reply Retweet Like
Bonfire 31m
Mitä pienet edellä, sitä isot perässä. Kasvumatka-podcastin kolmannessa jaksossa puhutaan uuden ajan johtamismalleista ja yhdessäohjautuvuudesta. 🔥
Reply Retweet Like
Jukka Saksi 5h
5 vinkkiä, kuinka yritys tarjoaa työntekijöilleen alustan sidosryhmien auttamiselle, oman näkyvyyden ja asiantuntijuuden esille tuomiselle sekä yhteisön arvojen ja kulttuurin puolustamiselle. 👉 Yrityksestä rakentuu media.
Reply Retweet Like
Minna Nissinen 23h
Innostun, haluan opia uutta, minulla on mielekästä tekemistä ja 7 muuta hyvän elämän ainesosaa. Herättelevä lista!
Reply Retweet Like
Juho Nevalainen | Digital Capability Development 3h
Ketteryys sai organisaatiot solmuun – muista nämä 3 perusasiaa
Reply Retweet Like
Outi Mäkinen 14h
Googlen 10 vuoden tutkimus: Tällainen on "täydellinen" johtaja
Reply Retweet Like