Twitter | Search | |
Search Refresh
Suzanne Kröger Oct 16
De conclusies van de OVV zijn hard: er is veel mis gegaan in de regelgeving, toetsing en handhaving van de . Het ministerie heeft gefaald in het borgen van de verkeersveiligheid. Snel debat nodig en daarvoor nog een gesprek met de OVV.
Reply Retweet Like
Emmeline Bijlsma Oct 15
Benieuwd wanneer doorkomt met uitspraak in de bezwaarprocedure tegen schorsing . Uitspraak zou 1 okt zijn, maar na stuk en werd dat door ministerie ineens tot onbekend moment uitgesteld...
Reply Retweet Like
Ilse Raasing 21h
Mijn laatste column over de met toestemming van Management Kinderopvang
Reply Retweet Like
Marcel ☁ Oct 14
Er zijn zoals intussen gebruikelijk bij de overheid weer heel wat documenten niet openbaar gemaakt in het besluit op mijn WOB-verzoek. Bijvoorbeeld alle communicatie met TNO over het onderzoek en de opdracht aan TNO.
Reply Retweet Like
Elco 17h
jammer ik zie hem graag de , kan er geen 'staan' beveiliging worden ingebouwd zoals bij deze Bt...als je op het plateau gaat staan is de handrem vrij en kan het apparaat werken...en dus bewegen.. als je met je handen vol staat..(zie foto)
Reply Retweet Like
Peter Blok Oct 10
Blijft natuurlijk een slecht idee om met een bak vol kinderen het verkeer in te gaan.
Reply Retweet Like
Marcel ☁ Oct 14
Precies 11 maanden na indienen van mijn WOB-verzoek heb ik dan eindelijk van Min. IenW een besluit gekregen. Alle Whatsapp communicatie tussen ambtenaren is niet openbaar gemaakt.
Reply Retweet Like
Rob Vergeer Oct 16
Prima overzichtelijk artikel. Of dit gevolgen gaat hebben voor de toelating van de nieuwe zal later blijken. Maar gelet op de (politieke) gevoeligheid wel voorstelbaar. ‘Minister moet keuring licht gemotoriseerde voertuigen zoals Stint herzien’
Reply Retweet Like
Marcel ☁ Oct 15
Opvallend dat op mijn WOB-verzoek documenten komen van ILT en Ministerie van IenW. De een gebruikt een USB-stick. De andere gebruikt email. Inventarislijst IenW geeft type document weer, ILT niet. ILT zwarte inkt, IenW gele.
Reply Retweet Like
Rob Vergeer Oct 12
Replying to @AnjaHol
Ja klopt, wel is de aanzet tot verbetering van de van start gegaan na intensief overleg tussen de betrokken partijen. En de 1e keuring leverde oplosbare technische punten ter verbetering op die hersteld moeten kunnen worden. Ik denk dat dat helemaal goed gaat komen.
Reply Retweet Like
Marcel ☁ Oct 16
Replying to @marcelvandenber
Minister blijft in haar commentaar op OVV onderzoek volhouden dat de fabrikant aanpassingen had moeten melden. Echter nergens in de toenmalige wetgeving stond dit als verplichting genoemd.
Reply Retweet Like
Marcel ☁ Oct 15
Eerste avond WOB-documenten doorploegen was bijzonder interessant. Nu zzzzzz
Reply Retweet Like
Pascal 24h
In lijn met de zou ik het gebruik van elke scootmobiel meteen verbieden en alle ouderen en invaliden gewoon laten zitten waar ze zitten totdat alle veiligheidszaken zijn opgelost. Als dat niet reëel is meteen de weer toestaan.
Reply Retweet Like
René Lukassen Oct 16
Elektrische bakfietsen dus. Ff kritisch tegen t licht houden.
Reply Retweet Like
ANP Pers Support Oct 15
Claimstichting opgericht voor Stint eigenaren ...
Reply Retweet Like
LidwienNews  GAB.ai/LidwienNews Oct 15
-eigenaren dienen massaal schadeclaims in bij ministerie
Reply Retweet Like
Marcel ☁ 20h
Toch leuk dat ik bij de ambtenaren van IenW in het lijstje Twitterfavorieten sta vanwege de Stint. Waarom gebruiken jullie nog een oud domein? IenM was heel lang geleden.
Reply Retweet Like
Paul Schoonhoven 5h
'Van die artikelen waarvan je wist dat ze zouden komen': Wanneer gaat de overheid eens werk maken van noodzakelijke wetgeving?
Reply Retweet Like
B.eter 🎗 15h
Uitslag is dat IenW vooral ging voor innovatie en niet de verkeersveiligheid! Ondertussen veel kindertjes overleden met de 😭
Reply Retweet Like
Ad Blaauwbroek 17h
Ook veiligheidsprobleem met scootmobiel .... Toen de adhoc door minister ⁦⁩ op de openbare weg werd verboden, heb ik meteen gezegd: ‘dat moet ze dat ook doen met de scootmobiels’
Reply Retweet Like