Twitter | Search | |
Search Refresh
Bill Nicholov Apr 19
Село , поглед од старата куќа на татко ми. Егејска беше присвоена од со трагичната поделба од 1913 година. Тука живееа и СЕ УШТЕ живеат . Ние опстојуваме. Ќе се бориме против секое наметнато име и промена на идентитетот.
Reply Retweet Like
Bill Nicholov 1 Nov 17
Посета на црквата Свети Атанас во , Егејска . Безброј примери како се обидува да искорени постоење на .
Reply Retweet Like
Bill Nicholov Jun 22
Ова е , Егејска , сликано во 1979 година, време кога грчкиот став се уште беше дека „Македонија не постои“. Тогаш им забрануваа на луѓето да го спомнат „зборот на М“, но моето семејство гордо го користеше. Ние сме горди и .
Reply Retweet Like
Bill Nicholov May 8
Училиштето на татко ми во , Егејска . Грчките даскали го тепаа затоа што зборуваше на . Што стори тој? ЗБОРУВАШЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ МАКЕДОНСКИ. Корумпираните/неспособни политичари во Република Македонија НЕМААТ ПРАВО да му го сменат името и идентитетот.
Reply Retweet Like
Macedonian HR Dec 2
Фотографии од Св. Атанас во .Кога Грците ја анектираа Егејска во 1913 година,тие ги бришеа зборови од црквата со цел да ги избришат трагите за нашето постоење. Сега Западот им помага во бришењето на нашето име. ЌЕ ПОСТОИМЕ.
Reply Retweet Like