Twitter | Search | |
Ferd Grapperhaus
minister van Justitie en Veiligheid Instagram: ferd.grapperhaus
1,920
Tweets
193
Following
20,231
Followers
Tweets
Ferd Grapperhaus Apr 6
In deze dagen waarin iedereen binnen blijft, is aandacht voor ontheemde mensen extra hard nodig. Bij het zorgen ze voor iedereen die geen veilig thuis heeft. Zoals Caio. Hij vindt langzaam zijn weg. En komt dankzij zijn begeleiders verder in deze tijd.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Apr 5
Complimenten voor de mensen die met dit mooie weer de lastige keuze hebben gemaakt om thuis te blijven. Want alleen samen pakken we Corona aan. Hou dit vast, ook in het Paasweekend!👇
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Apr 4
In het Vondelpark mee op de fiets met . Druk, iets te druk, maar wel: vrijwel iedereen houdt zich aan de regels. Blijf elkaar de ruimte geven. Ga alleen naar buiten voor een frisse neus. En geef morgen dan weer anderen de kans om even naar het park te gaan!
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Apr 3
Beste Mark , Je zegt bij dat je mijn coupe overweegt als het lang duurt want daarvoor hoef je niet naar de kapper: Nou, dit was mijn coupe na een wereldreis in 2015. Vier maanden geen dagelijkse scheerbeurt. Succes ermee! Groet Ferd
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Apr 2
Ook in crisistijd staat de vooraan om te helpen. Ik vroeg wat dit voor zijn werk, hemzelf en families van agenten betekent. Dank je wel voor deze vlog, Dennis. Jij en je collega’s zetten ook nu die belangrijke stap naar voren om Nederland veilig te houden.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 27
Ook dit weekeinde: Alleen samen krijgen we corona onder controle. Ga alleen het huis uit als het nodig is. Kijk op wat je wel en niet kunt doen.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 26
Op dit moment vragen we veel van onze hulpverleners. Nog meer dan normaal. Jullie staan in deze crisis vooraan om te helpen. Veel dank voor die inzet. Ik zie jullie werk. Dat moeten de mensen thuis ook zien. Daarom zal ik hier de komende tijd regelmatig jullie verhalen delen.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 25
Schandalig dat mensen misbruik maken van de . Een krachtig signaal komt nu van dat deze criminaliteit hard en snel aanpakt.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 22
Belangrijk bericht voor grenswerkers in de vitale sectoren.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 22
Ga zo min mogelijk naar buiten: alleen voor werk, boodschappen of frisse neus. Niet in groepen of groepjes! En houd altijd 1,5 meter afstand. Alleen zo controleren we het virus en beschermen we kwetsbare mensen.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 21
Replying to @EOnl @KroNcrv
Het moment van bezinning op een andere manier beleven kan in deze tijden gelukkig ook onder meer via: : . En via :
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 21
Kerken zijn een belangrijke aanjager van naastenliefde en maatschappelijke hulp in ons land. Deze dagen is het ook voor hen zoeken. Hoe kan een dienst nog doorgaan? Durf daarin keuzes te maken en bied alternatieven waar dat kan. Ik sprak erover met .
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 19
Bruno en ik hebben 2 1/2 jaar naast elkaar gezeten in de Ministerraad. Snuf en Snuitje van het kabinet. Samen een paar moeilijke projecten gedaan. Een harde werker met hart voor de zaak. Ik ga je zeer missen, Snuit.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 18
18 maart 2019, Utrecht, 24 Oktoberplein. Vandaag, een jaar later. Nooit vergeten dat hier levens zijn verwoest. Blijf om nabestaanden en overlevenden heen staan. En troost de hulpverleners die al het mogelijke deden maar niet alles konden verhelpen.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 17
“Dat onheil viraal gaat, is minder erg als compassie hetzelfde doet.” De huidige situatie vraagt gigantisch veel van hulpverleners om ons land draaiende, gezond en veilig te houden. Laten we deze helden eren met dit dankwoord.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 10
Handenschudden? Niet doen! Een alternatieve begroeting is de . Het is net zo hoffelijk en welgemeend. Even wennen, maar al snel is het gewoonte!
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Mar 4
Op scholen wordt keihard gewerkt om kinderen op het goede pad te houden. Het Bindelmeer College geldt al langer als goed voorbeeld omdat ze met succes de samenwerking zoeken. Ik sprak er met jongeren. Over drill-raps. Wapens. En wat zij nodig hebben om de juiste keuzes te maken.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Feb 25
In Europa was de Februaristaking het enige massale protest tegen de Jodenvervolging. Schijveschuurder, Coenradi, Eijl en Hellendoorn werden vermoord toen zij opstonden tegen uitsluiting en vóór medemenselijkheid. In hun moed zit een opdracht aan ons allen.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Feb 22
76 jaar geleden verwoesten bommen het hart van Nijmegen. Over de honderden verloren dierbaren blijft het te lang stil. Vandaag herdacht de stad de ramp. Bij zo’n hoge prijs voor vrede past geen zwijgen. De waarheid mag dan pijn doen, zwijgen schaadt meer.
Reply Retweet Like
Ferd Grapperhaus Feb 18
Criminelen wanen zich anoniem als ze handelen in crypto’s. Doordat , en expertise bundelen, sporen we dit virtuele geld steeds vaker op en pakken het af. Daar bovenop willen en ik cryptodiensten reguleren. Ons voorstel ligt bij .
Reply Retweet Like