Twitter | Search | |
DW македонски
Официјален твитер профил на Македонската редакција на DW. Вести, анализи и коментари. Вашето мислење ни е важно!
21,344
Tweets
526
Following
2,413
Followers
Tweets
DW македонски 43m
За општото но и за сосема личното значење на празникот Свети Никола. Колумна на Кица Колбе...
Reply Retweet Like
DW македонски 1h
Француската престолнина во хаос...
Reply Retweet Like
DW македонски retweeted
Skopje Smog Alarm 3h
Минатата недела имаше ПМ10 загадување над 200 мг/м3 (24h просек) на четири мерни станици во , во четири различни денови. Итни мерки од сѐ уште нема.
Reply Retweet Like
DW македонски 2h
Што е различно а што слично во Далмација и во Херцеговина? На ова прашање одговор дава нашиот - двоец :Валентина Баталиќ и Азем Куртиќ ни ги пренесуваат своите лични впечатоци.
Reply Retweet Like
DW македонски 5h
Кога еден министер за одбрана ќе почне да се меша во надворешната политика, тоа само по себе е алармантно и не говори добро за соодветната држава.
Reply Retweet Like
DW македонски 6h
Собраниската потгрупа за помирување, која според неофицијални информации веќе го има подготвено нацрт-законот за амнестија за неколку дела од 27-ми април е ставена под голем притисок.
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 8
Германија е земја на доселеници и потребни и се пред сѐ работници од странство за да ја покрие потребата од нив.
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 8
Тој треба да биде „мост“ кон младите генерации за новата шефица на германските демохристијани.
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 8
„Жолтите елеци“ повторно на улиците ширум Франција но и во Белгија... ?
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 8
Што може да понуди наследничката на Меркел на чело на ЦДУ?
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 8
Сведочењата од оваа недела, без оглед кои се мотивите на обвинетите што тоа го направија, се големо предупредување за сегашните политичари од власта – дека постојат граници до кои можат да одат во опскурниот проект за помирување.
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
По 18 години „ера Меркел“, ЦДУ со нов лидер
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
Replying to @dw_macedonian
Таа ја наследува Ангела на функцијата, а на шефовската позиција во партијата доаѓа со речиси 52 проценти од гласовите на делегатите на конгресот на
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
Анегрет Крамп-Каренбауер е избрана за нова претседателка на германската владејачка ЦДУ
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
Косово ги зголеми царините на стока од Србија и Босна и Херцеговина за сто отсто. Косовските граѓани во голема мерка ја поддржуваат одлуката и - не купуваат српски производи. Дури и такви кои со години биле дел од нивниот живот, како на пример кексот Плазма.
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
Колкави се еколошките трошоци од струјата добиена од јаглен или ветер, колку е скапо греењето со нафта, гас или соларна енергија и колку нѐ чини едно патување со автобус, воз, автомобил или авион?
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
: Талентот да правиме вересија од готово може да ни ги помати сметките
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
„Постои неконтролирана и континуирана интервенција на САД и ЕУ во внатрешните работи на Македонија“, вели Лавров
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
Веќе од утре ништо нема да биде исто во германската и европската политика
Reply Retweet Like
DW македонски Dec 7
: Први се разнишаа темелите на тајната полиција, но тврдината се урива и во дворецот на Претседателот
Reply Retweet Like