Twitter | Search | |
Doof.nl
De best bezochte nieuwssite voor doven en slechthorenden. Dagelijks nieuws en betrouwbare informatie over gehoorproblemen, gezondheid, geluid en gebarentaal.
3,755
Tweets
1,447
Following
2,670
Followers
Tweets
Doof.nl Jul 31
🌞 ZOMERSE ACTIE bij ! Vraag deze zomer nog de Tolkcontact-app aan en ontvang de hele maand augustus een te gekke flamingo bekerhouder cadeau! Met de Tolkcontact-app heb je ook op vakantie in Nederland altijd een gebarentolk op zak. 😎🌶️
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 28
Hoogleraar gebarentaal Onno Crasborn in het AD over de geschiedenis en emancipatie van gebarentaal.
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 14
Doven en slechthorenden 'willen gehoord' worden: 'Irma is een goede tolk maar het moet niet over haar gaan'.
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 12
Tolkcontact, dé organisatie die tolken en tolkgebruikers bij elkaar brengt, heeft een nieuwe website. De website is doofvriendelijk en toegankelijk; de belangrijkste pagina’s zijn vertaald in NGT. Lees meer:
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Tolkcontact Jul 10
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een toegankelijke, doofvriendelijke website. Vandaag is de nieuwe en verbeterde website live! En... alle belangrijke pagina's zijn vertaald in NGT! Nieuwsgierig? Kijk op
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 10
Ook als je slechthorend bent is een smartphone een handig hulpmiddel, net als bepaalde apps op je telefoon. Er zijn allerlei instellingen die handig zijn voor slechthorenden. We zetten er een aantal op een rij.
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 9
Stichting heeft een nieuw kennisportaal ontwikkeld. Hier vind je alle informatie over leven met Ushersyndroom, revalidatie en medisch- en wetenschappelijk onderzoek. Ook kun je verschillende ervaringsverhalen lezen.
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 8
Een cochleair implantaat op je 66e: waar loop je tegenaan? Mevrouw Hoge doorliep het traject en vertelt over haar ervaringen. ‘Telefoneren was echt een probleem.'
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 7
Bellen in spraak, tekst of beeld via KPN Teletolk? Snel en zonder afspraak een tolk op afstand inzetten? Het kan allemaal met de Tolkcontact-app. In juli en augustus geven we online voorlichting over de app. Kijk hier voor de data en tijdstippen:
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 6
Famke is gebarentolk en werkt op een dovenschool in Uganda. De coronamaatregelen zijn daar strenger dan in Nederland. Veel mensen kunnen niet werken. Hoe moet dat, als je leeft van wat je per dag verdient?
Reply Retweet Like
Doof.nl Jul 3
Belgische doven klagen overheid aan wegens discriminatie. Ze vinden dat ze te weinig tolkuren krijgen voor privésituaties.
Reply Retweet Like
Doof.nl Jun 19
'Willen we inclusief zijn dan dient politiek beleid de noden te erkennen en de dovengemeenschap hierbij te betrekken', zegt Sakina Elkayouhi in haar column. 'Niet praten over de doven maar mét de doven.'
Reply Retweet Like
Doof.nl Jun 9
Altijd een tolk gebarentaal bij crisissituaties. Als het aan de Tweede Kamer ligt komt dat in de wet te staan. Vandaag is een wijzigingsvoorstel van de mediawet met grote meerderheid aangenomen.
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Marcia van der Wens Jun 4
‘Deze jongen zal nooit leren praten’ Nu geslaagd voor het HAVO met een 9 voor je mondeling betoog! Als je doof bent heb je in je schoolloopbaan leraren, begeleiders en directeuren nodig die je begrijpen, kansen bieden en je talenten zien.
Reply Retweet Like
Doof.nl Jun 5
COLUMN: 'Een conducteur met mondmasker zegt gedag. Althans, dat denk ik. Want zijn ogen stralen vriendelijk naar mij, maar ik kan hem niet verstaan. Ik hoor alleen wat gebrabbel achter het kapje.'
Reply Retweet Like
Doof.nl Jun 4
Er is steeds meer vraag én aanbod van doorzichtige mondmaskers voor doven en slechthorenden. Daarom een kleine selectie van aanbieders van venstermaskers (niet voor medisch gebruik). Heb jij ook nog tips?
Reply Retweet Like
Doof.nl Jun 2
Ongemakkelijk, vindt Tamara Hartman – dochter van een dove moeder en slechthorende vader – de hype rond gebarentolk Irma Sluis. Ja, er is in Nederland nu een gebarentolk aanwezig bij een persconferentie, maar verder wordt de dovengemeenschap vergeten.
Reply Retweet Like
Doof.nl May 28
Alarmnummer 112 niet meer bereikbaar via analoge teksttelefoon (maar wel via de app van )
Reply Retweet Like
Doof.nl May 28
Het initiatiefwetsvoorstel van PvdA, ChristenUnie en D66 over juridische erkenning van de Nederlandse Gebarentaal is klaar om besproken te worden in de Tweede Kamer.
Reply Retweet Like
Doof.nl May 28
De zangers van het Groot Omroepkoor hebben voor het eerst sinds maanden gerepeteerd. Maar ze hebben geen noot gezongen.
Reply Retweet Like