Twitter | Search | |
Doof.nl
De best bezochte nieuwssite voor doven en slechthorenden. Dagelijks nieuws en betrouwbare informatie over gehoorproblemen, gezondheid, geluid en gebarentaal.
3,575
Tweets
1,466
Following
2,606
Followers
Tweets
Doof.nl Mar 18
'De dove scheidrechter blaast op z'n fluitje. Hij weet dat het eigenlijk onzin is op een volleybaltoernooi voor doven. Maar het is een gewoonte, want hij fluit ook wedstrijden met horende teams.' Dovensportvereniging bestaat dertig jaar
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 14
De verleent zorg en zet ontwikkelingen in gang gericht op preventie en vermindering van de beperkingen door een auditieve/communicatieve handicap. Voor de afdeling Vroegbehandeling zoeken ze per 1 mei 2019 een Gebarendocent. Bekijk hier de vacature:
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 14
Werken bij de NSDSK is werken bij een betrokken en ambitieuze kennisorganisatie. Voor behandelgroep de Knipoog in Amsterdam Zuid Oost is op zoek naar een Pedagogisch begeleider voor 12 uur per week. Bekijk hier de volledige vacature:
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 14
Wil jij werken met een bijzondere doelgroep? Dan zoekt jou! Voor het Wooncentrum voor Doven in Deventer zoeken ze nieuwe collega's: - Begeleider C - Verzorgenden - HBO-V - Invalkrachten Bekijk de vacature hier:
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 14
De Tweede Kamer is blij met de nieuwe wet Centraliseren Tolkvoorziening. Vanaf 1 juli 2019 worden alle tolkvoorzieningen voor mensen met een auditieve beperking centraal ondergebracht bij één loket.
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 12
Gisteravond vertelden Roos (18) en Lotte (20) Klaver bij over hun leven met Ushersyndroom dat ervoor zorgt dat ze langzaam doof en blind worden. De docu 'Voor het donker wordt' wordt vanavond om 21.20 uur uitgezonden door op .
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 7
Werken bij de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind, betekent werken bij een betrokken kennisorganisatie waar cliënt en medewerker centraal staan. NSDSK is op zoek naar een Pedagogisch begeleider. Bekijk hier de vacature:
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 7
Wil jij werken bij een inspirerende, resultaatgerichte en betrouwbare organisatie? De NSDSK, de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind, zoekt een gebarendocent! Bekijk hier de vacacture:
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 5
Replying to @Kickhouses
Hierbij verklaren wij plechtig dat wij u als Echte Columnist opnemen in onze gelederen.
Reply Retweet Like
Doof.nl Mar 2
StorySign, de app die dove kinderen helpt met leren lezen, voegt dit jaar vier nieuwe kinderboeken toe aan de bibliotheek. Ook doneert een half miljoen dollar aan de Europian Union of the Deaf
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 28
De Universiteit Maastricht heeft een nieuwe behandelmethode voor tinnitus ontwikkeld die zo succesvol is, dat het de standaardbehandeling wordt in Nederland en Europa. Vanaf dit jaar wordt de methode ook vergoed door de zorgverzekering.
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 28
In het in Londen kun je een ondertitelingsbril opzetten tijdens een theatervoorstelling. Vanwege de positieve reacties zijn de smart captions glasses - "slimme ondertitelingsbril" - nu standaard te reserveren voor het gehele programma
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 28
Geluid speelt een belangrijke rol in het verkeer, met name bij het herkennen van naderend gevaar. Maar hoe zit het met de verkeersveiligheid als je doof bent?
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 27
Wereldwijd beschadigen jonge muziekliefhebbers hun gehoor met audiospelers zonder volumebegrenzing. Dat stelde de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgelopen week.
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 26
Kno-artsen van het delen rond carnaval 'kwèkdempers' uit in Oeteldonk (Den Bosch), om aandacht te vragen voor gehoorschade door te harde muziek.
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 26
Wist je dat je kunt ‘horen’ met je lichaam? Dat je kunt luisteren naar het geluid van brailleletters? Van 1 t/m 3 maart vindt in Amsterdam The Other Abilities plaats, een zintuiglijk festival met een tentoonstelling, performances en een workshop.
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 26
De Gelderhorst is uniek. Nergens in Europa bestaat zo’n groot woon- en zorgcentrum voor oudere Doven. Ook veel medewerkers zijn doof of slechthorend. De Gelderhorst zoekt momenteel een huishoudelijk medewerker voor min. 10 uur per week. Bekijk de
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 25
Als kind had Marijn geen last van haar slechthorendheid. Maar op de middelbare school begonnen de problemen. Het maken van een luistertest moest op het invalidentoilet. "Ik vind het achteraf onbegrijpelijk dat docenten zo met mij omgingen."
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Berengroep Feb 20
Ken je dat? Je hebt een prachtig bedrijfsfilmpje gemaakt, je deelt het via allerlei kanalen en dan… blijkt niemand erop te klikken. Heb je daar nou al die moeite voor gedaan? Met één simpele truc zorg je dat je video's vanaf nu altijd worden bekeken:
Reply Retweet Like
Doof.nl Feb 20
Op 4 en 5 maart a.s. organiseert Advanced Bionics weer een CI-informatiebijeenkomst. Hoe hoor je met een CI en wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en de revalidatie? Kom in contact met CI-gebruikers en stel al je vragen:
Reply Retweet Like