Twitter | Search | |
Doof.nl
De best bezochte nieuwssite voor doven en slechthorenden. Dagelijks nieuws en betrouwbare informatie over gehoorproblemen, gezondheid, geluid en gebarentaal.
3,602
Tweets
1,463
Following
2,617
Followers
Tweets
Doof.nl 18h
Fan van Formule 1? Vanmiddag om 15 uur kun je de live-stream bekijken met ondertiteling via deze link: Let op: de uitzending heeft 10-15 seconden vertraging. Om tekst en beeld gelijk te laten lopen kun je de tv even op pauze zetten.
Reply Retweet Like
Doof.nl May 23
Vergeet je vandaag niet te stemmen? In Zoetermeer kan dat bij een volledig doofvriendelijk stembureau:
Reply Retweet Like
Doof.nl May 19
"Ik ben een Categorie Drie, dus dan moet ik me ook houden aan de regels van Categorie Drie. Wil ik in een lawaaiige omgeving een Categorie Vier-gesprek voeren, dan word ik op de vingers getikt" over de hokjesgeest van het zorgstelsel.
Reply Retweet Like
Doof.nl May 18
SAFARIBOMBARIE: muzikale theatervoorstelling door doofblinde acteurs op 20, 22 en 23 juni a.s.!
Reply Retweet Like
Doof.nl May 18
Vanavond vindt de finale van het Eurovisie Songfestival plaats in Tel Aviv. Hier nog één keer de Nederlandse inzending Arcade van Duncan Laurence in gebarentaal! Met dank aan :-).
Reply Retweet Like
Doof.nl May 17
Om inzicht te krijgen in de succeskans van cochleaire implantatie, onderzoekt het hoe de hersenen van dove personen precies werken. Voor dit onderzoek is het UMCU op zoek naar deelnemers. Kijk hier voor meer informatie:
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Rijksmuseum May 16
Het Rijksmuseum heeft een videotour in Nederlandse gemaakt. Hiermee kunnen dove bezoekers het museum bezoeken met uitleg in de eigen taal. De tour maakt deel uit van de gratis Rijksmuseum-app
Reply Retweet Like
Doof.nl May 16
Vierjarige dove Fynn haalt statiegeldflessen op om geld in te zamelen voor dove kinderen in ontwikkelingslanden.
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Hugo de Jonge May 16
De NPO zendt dit jaar voor het eerst het Eurovisie Songfestival uit mét een gebarentolk op . Gebarentaal blijft moeilijk. Maar hierbij toch een (beroerde, maar goed bedoelde) poging. Heel veel succes !
Reply Retweet Like
Doof.nl May 16
Kom jij (of je kind) in aanmerking voor een cochleair implantaat? En wil je daarover goed geïnformeerd worden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken? Kom dan morgen, vrijdag 17 mei, naar de informatiemiddag in Nieuwegein.
Reply Retweet Like
Doof.nl May 16
Om digitale spraakassistenten, zoals Alexa, Google Assistant en Cortana, ook toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden, werkt een Duitse organisatie aan SIGNS – een tool die gebarentaal herkent en vertaalt.
Reply Retweet Like
Doof.nl May 15
Het tv-programma Dokters van Morgen is voor een reportage op zoek naar mensen die op jonge leeftijd gehoorschade hebben opgelopen, bijv. door lawaai op het werk (metaal/muziekindustrie/horeca). Kijk hier voor meer info:
Reply Retweet Like
Doof.nl May 7
Ben jij doof of slechthorend en heb jij een verhaal te vertellen? Of werk je in de hoorsector en vind je het leuk om leuke ervaringen met onze lezers te delen? Stuur dan een blog of vlog in en wie weet word jij één van onze nieuwe columnisten!
Reply Retweet Like
Doof.nl May 7
Gebarentolken stalen de show op Bevrijdingspop. "Mensen vonden de tolk soms nog leuker dan de band."
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Tolkcontact May 2
Als slechthorend, doof of doofblind persoon kun je vanaf 1 juli terecht bij één centraal loket voor het aanvragen van tolkuren. Je hoeft dan dus niet meer bij verschillende organisaties aan te kloppen.
Reply Retweet Like
Doof.nl retweeted
Pascal Ursinus Apr 25
Stabieler,sneller en beter! myMMX Signcall, DE app voor doven en slechthorenden om 112, KPN Teletolk en Tolk-op-Afstand te bereiken heeft een nieuwe Android versie beschikbaar in de Google Play Store:
Reply Retweet Like
Doof.nl Apr 24
Speciaal voor ouders van jonge slechthorende kinderen organiseert Phonak op 8 mei a.s. een online informatiesessie. Welk hoortoestel is het meest geschikt voor uw kind, zowel voor thuis als op school? Lees hier hoe je de sessie kunt bijwonen:
Reply Retweet Like
Doof.nl Apr 23
Zo’n twee miljoen mensen in Nederland lijden eraan: oorsuizen, ook wel bekend als tinnitus. Er bestaat geen werkend medicijn tegen tinnitus. Wel zijn er verschillende behandelingen mogelijk die soms helpen. Maar wat kun je zelf doen?
Reply Retweet Like
Doof.nl Apr 18
Hoe staat het ervoor met de emancipatie van dove moslims? Journalist Damla Kaygusuz (22), die zelf doof is, doet een oproep: emancipeer, word zichtbaar en doorbreek de schaamtecultuur van dove moslims. Morgenavond om 17.25 uur bij
Reply Retweet Like
Doof.nl Apr 18
Vanavond om 20.30 uur is The Passion voor het eerst te zien met een gebarentolk op NPO1 Extra! Ook blinden en slechtzienden kunnen het programma volgen met audiodescriptie op NPO Radio 2. Foto: Jacqueline de Haas/KRO-NCRV
Reply Retweet Like