Twitter | Search | |
Aktuella frågor
Södra Sveriges viktigaste forum för debatt. Vill du skriva ett inlägg? Läs hur du gör här: Tel: 040-28 10 13
1,682
Tweets
2,000
Following
1,223
Followers
Tweets
Aktuella frågor 17h
"För skåningarnas del finns det några särskilt viktiga punkter i överenskommelsen mellan , , och Det skriver de två centerpartisterna Ulrika Axelsson och Annette Linander.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 17
”De ringer hem och gråter för att de saknar oss och Sverige” Drygt 600 personer som har familjehem i Sverige kräver att utvisningarna av de flyktingar som bor hos dem stoppas.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 16
"Därför behöver vi en hårdare yttre EU-gräns." Fredrick Federley (C) värnar den så välståndsbringande inre marknaden.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 15
"Bara genom att Lund blir en starkare motor kan välfärden värnas och skatten hållas nere." Det skriver kvintetten (L, M, KD, C och FNL) som styr Lund.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 14
Malmö behöver lösa den bristande integrationen och den giftiga antisemitismen, skriver entreprenören Dan Olofsson.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 8
Debattinlägg: ”Argumenten för en äldreomsorgsförsäkring är starka.”
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 4
Debattinlägg: ”Så här blir politiken i det nya mittenstyrets Malmö”
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 3
Debattinlägg: ”Det krävs mer än visioner för att hushålla med åkermarken.”
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Jan 2
”Det är hög tid att riksdagen beslutar att cyklar ska ingå i den obligatoriska trafikförsäkringen.” Advokaterna Kerstin Vogel och Peter Zeijersborger på .
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 28
””Gapet mellan satsningar på militär upprustning och satsningar på att stoppa klimatförändringarna ökar 2019.” Agnes Hellström, ordförande för
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 27
”Korruption ligger bakom den rådande politiska instabiliteten i Rumänien. Det kan leda till att landet står utan regering i början av sitt EU-ordförandeskap.” Anamaria Dutceac Segesten, universitetslektor i Europastudier,
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 26
”Människor som vänder sig till psykiatrin ska få träffa en och samma person.” Ulrika Heindorff, Camilla Waltersson Grönvall och Johan Hultberg, riksdagsledamöter för
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 25
”Till vilken glädje är villor med små gräsplättar och pooler i trädgårdarna om det inte finns något att äta?” Anders Rolfsson, styrelseledamot i
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 24
”Tolerans är inte en stillatigande och passiv attityd, utan förutsätter diskussion och kritik.” Christian Fernández, docent och lektor i statsvetenskap vid Malmö universitet.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 22
”Den som har utvecklat ett spelberoende måste kämpa med det livet ut.” Henrik Armus, ordförande för Spelberoendes riksförbund, apropå den nya spellag som börjar gälla från och med den 1 januari.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 21
”Ni får följa med mig en arbetsdag. Ni får cykla med mig hem till de absolut sjukaste som jag tar hand om.” Linn Fristedt (V), ersättare i Skånes regionfullmäktige och vårdbiträde.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 21
”Sverige borde titta på Finland, det enda EU-land där hemlösheten har minskat.” Hans Swärd, professor i socialt arbete vid och Per Eriksson, tidigare rektor för universitetet.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 20
”Grunden för det nya röda styret i Malmö är att Liberalerna fått nio högavlönade politiska heltidstjänster.” Torbjörn Tegnhammar ( ), oppositionsråd i .
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 19
”Helsingborgs stad ska ta tydligare ansvar för att samordna insatser mot prostitution.” Allians för , det vill säga , , och Kristdemokraterna.
Reply Retweet Like
Aktuella frågor Dec 18
”Socialdemokraterna och Kristdemokraterna har ofta kunnat samarbeta.” De två socialdemokraterna Mikael Skoog och Christel Håkansson.
Reply Retweet Like