Twitter | Search | |
UNHCR België
Officiëel account van UNHCR België, het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties. Like ons op FB: FR, suivez .
1,935
Tweets
971
Following
1,701
Followers
Tweets
UNHCR België 6h
In 2018 vestigde de wereld een nieuw record van het aantal mensen die gedwongen op de vlucht zijn. Ze zijn de oorlog ontvlucht. Ze zijn vervolging ontvlucht. Ze zijn sexueel misbruik ontvlucht. Ze zijn geweld ontvlucht. Ze waren met 70 800 000
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 18
Shadi, gevlucht uit Syrië, was alleen in Beirut. Weg van familie en vrienden. Tot hij Elie ontmoette. Het klikte meteen. Dankzij hun vriendschap heeft Shadi het gevoel dat hij ergens thuishoort. Kijk hier naar hun verhaal:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 17
Welkom Helena Christensen bij de UNHCR als nieuwe Goodwill Ambassadeur! Helena = Een fotograaf 📸 Een rolmodel ✨ En ook Goodwill Ambassadeur 💪 Bedankt voor al de steun!
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 14
Wat een inspanning en wat een overwinningen! Bedankt voor het steunen van de campagne in solidariteit met vluchtelingen die ieder jaar meer dan 2 miljard km afleggen op zoek naar veiligheid. Registreer uw km’s op:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 13
"Een boom omhakken, er vijf planten." Bidal, een Zuid-Soedanese vluchteling in Oeganda, vecht voor het milieu. Hij is verantwoordelijk voor het evenwicht tussen het planten van bomen en de nood aan hout als energiebron. 🌱🌿🌳
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 13
Op 11 juni, heeft de VN-Vluchtelingenorganisatie haar aanbevelingen voor het Finse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie (EU) bekendgemaakt, dat op 1 juli 2019 begint. 🇫🇮🇪🇺 Lees meer:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 13
Dit is de boodschap van de Speciaal Gezant van UNHCR, Angelina Jolie: Meer leiderschap Meer menselijkheid Meer ondersteuning voor de momenteel 4 miljoen Venezolaanse vluchtelingen en migranten. Steun ons werk en doneer hier:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 12
Het aantal Venezolanen dat hun land heeft verlaten, is de vier miljoen gepasseerd. Dat maakte de VN-Vluchtelingenorganisatie en op 7 juni bekend. Voor meer informatie: Steun ons werk en doneer hier:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 11
Nog maar 10 dagen voordat het Wereldvluchtelingendag is! De VN-Vluchtelingenorganisatie nodigt u uit voor een concert met de groep Refugees for Refugees! 20 Juni is niet ver meer weg dus aarzel niet om hier je tickets te kopen:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 7
Bedankt voor het steunen van de campagne en het stappen, lopen, trainen en scoren in solidariteit met vluchtelingen ⚽️🇧🇪 Veel succes voor de volgende wedstrijd !
Reply Retweet Like
UNHCR België retweeted
Filippo Grandi Jun 5
It is possible to successfully manage a big European city with its many challenges, AND provide thousands of refugees with opportunities for a better life - Mayor Ahmed Aboutaleb and the people of Rotterdam are doing it everyday. Thank you !
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 4
Eid Mubarak aan iedereen die vandaag het einde van de Ramadan viert! ✨🌙
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 4
Gefeliciteerd aan en onze partner voor hun 6-1 overwinning op zaterdag! Bedankt voor jullie solidariteit met vluchtelingen en de 111 KM aan . Doe ook mee met en draag je steentje bij op
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 3
Theo fietst de hele wereld rond voor de campagne!💪 Hij vertrok 8 April in Genève & vorige vrijdag kwam hij toe in Istanbul met 8 landen en 3500km op de teller! 🚲 Neem hier ook deel:
Reply Retweet Like
UNHCR België Jun 1
Ook in Luxemburg wordt de campagne vandaag gelanceerd! 🚀 Als succesvolle marathonloper is de Ethiopiër Yonas Kinde het gezicht van de campagne. Hij moedigt Luxemburgers aan om mee te stappen🚶‍♀️, lopen 🏃‍♂️of fietsen🚲 in solidariteit met vluchtelingen.
Reply Retweet Like
UNHCR België May 31
Dankzij zijn talenknobbel is deze jongen uit Syrië zo goed geïntegreerd in Ierland dat hij ondertussen een lokale tongval heeft en zelfs zijn klasgenootjes helpt met het vertalen. 🗨️ Wat een getalenteerde jongen!
Reply Retweet Like
UNHCR België May 31
In februari stonden ze nog in de met hun 2e album, nu spelen ze in de concertzaal voor 🌍 Kom 20 juni kijken naar Refugees for Refugees! 🎶 Een niet te missen ervaring. Tickets:
Reply Retweet Like
UNHCR België May 28
Bedankt aan de U17 voor het registreren van hun kilometers die zij hebben afgelegd in solidariteit met vluchtelingen via de campagne. 🇧🇪⚽⚽️👣 Registreer je kilometers op:
Reply Retweet Like
UNHCR België May 23
Nog 3 dagen voor de Europese verkiezingen! Hierbij ter herinnering een overzicht van de 7 speerpunten van UNHCR voor het nieuwe Europees Parlement
Reply Retweet Like
UNHCR België May 21
Ontdek op de werelddag voor culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling het verhaal van Sumaya, een Egyptische burger, en Bassem, een Syrische vluchteling in Egypte. 💃Samen delen ze een sterke band. De een is een animator, de ander houdt van plezier maken. Een ideaal duo.
Reply Retweet Like