Twitter | Search | |
Syddansk Universitet
Her matcher vi med . Og vi giver dig seneste nyt. Brug for noget? - Så ring på 65502700 •
14,428
Tweets
1,310
Following
6,054
Followers
Tweets
Syddansk Universitet Apr 10
SDU-professor, dr. med. Henning Beck-Nielsen står bag opfindelsen af et implantat, der kan hjælpe mennesker med epilepsi med at undgå de frygtede anfald og kramper - og i bedste fald være med til at redde liv.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Apr 8
Er forskning eller undervisning vigtigst på de danske universiteter? mener, at man må kigge indad på SDU, hvis forskerne oplever, at forskning prioriteres højst.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Apr 4
Campusser i flere byer som SDU's model er en forudsætning for at skabe vækst i områder, hvor færre unge normalt tager en universitetsuddannelse. Men det koster, pointerer .
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Apr 3
Det nye våben i kampen mod mikroplast hedder muligvis vandmænd! Ny forskning peger nemlig på, at slim fra vandmænd kan binde og fjerne mikroplast i havene.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet retweeted
Laurids Hovgaard Apr 1
Det her er ikke en aprilsnar! Fødevareindustrien hjælper biblioteksforskere på med at finde skjulte middelaldertester med en kartoffelscanner ($)
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet retweeted
Uddannelses- og Forskningsministeriet Apr 1
. om erfaringer fra Kvote 2 virker. Studerende optaget via kvote 2 har lavere frafald end de øvrige studerende. Også bl.a. prioritet, køn og afstand ml. bopæl og studiested påvirker frafald.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 22
Philippe Grandjean: "Ud fra den viden, vi har, vil jeg sige, at luftforurening er et væsentligt større problem for folkesundheden end ikke-ioniserende stråling."
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 21
For få år siden var virksomheden Particle3D blot en sjov idé for to SDU-studerende - i dag er den fynske iværksættervirksomhed på vej mod nye horisonter med mål om vækst og børsnotering i fremtiden.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 18
Søger du eksperter fra SDU til dit arrangement på , så skriv til folkemoede@sdu.dk. Så hjælper vi dig med det bedste match.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 15
Det tyske mindretal i Sønderjylland overtog den nazistiske ideologi uden tvang. Det konkluderer historiker Henrik Skov Kristensen i en disputats om efterkrigstidens retsopgør. Han forsvarer sin disputats d. 22/3.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 14
Ph.d.-studerende Bjarke Maigaard Pedersen har udviklet LEGO-robotten Bricko, som skal få kodning og programmering væk fra computerskærmen og ud i fingrene på børn helt ned til 1. og 3. klasse.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 13
Forskere fra SDU går forrest i arbejdet med udvikle grønne flybrændstoffer👇
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 12
Kvote 2-studerende er super motiverede sammenlignet med kvote 1-ansøgerne, viser EVA-rapport.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 11
"Det er unge mennesker med pensionistknæ," siger professor Ewa M. Roos fra , om de foruroligende mange korsbåndsskadede fodboldspillere.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 4
Fagbladet 's digitale redaktør, Andreas Marckmann Andreassen, bliver ny fellow på SDU. Han skal undersøge, hvad den stigende brug af robotjournalistik har af betydning for journalistikken og mediebranchen.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Mar 4
SDU's succesfulde satsning på robotteknologi understøttes yderligere med en donation på 100 millioner kroner, som skal bruges til at opføre en ny bygning til studerende og forskere.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet retweeted
Idræt og Biomekanik Mar 1
Endnu en internationalt anerkendt fodboldprofessor til Magni Mohr er udnævnt til professor i tracking, træning og testning i elitefodbold ved Erfaring fra Serie A, Premiere League og La Liga.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Feb 28
Stort tillykke til Mathias Thor. For sit arbejde med insektinspirerede robotter modtager han i dag - s EliteForsk-rejsestipendium til særligt talentfulde ph.d.-studerende.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Feb 26
Hvornår ved vi, at viden er sikker nok til, at den godt kan stå uimodsagt? Det er et af de spørgsmål, Mikkel Gerken, lektor i filosofi på SDU, skal forsøge at finde svar på med finansiering fra Danmarks Frie Forskningsfond.
Reply Retweet Like
Syddansk Universitet Feb 21
EU bevilliger i alt 375 millioner kroner til den hidtil største indsats mod hormonforstyrrende stoffer. SDU-forsker Henrik Holbech bidrager til forskningen i et af projekterne.
Reply Retweet Like