Twitter | Search | |
This is the legacy version of twitter.com. We will be shutting it down on 15 December 2020. Please switch to a supported browser or device. You can see a list of supported browsers in our Help Center.
Shakkei
Inspiratie & Motivatie | Authenticiteit & Compassie | Training & Coaching | Stilte & Aandacht | Inzicht & Beleving | Zelfkennis & Bewustwording |
602
Tweets
1,034
Following
441
Followers
Tweets
Shakkei Oct 31
Tijd van loslaten!🍂🍄🌾🍁 Ook in de herfst, met het vallen en verkleuren van het blad is de Natuur & Beleeftuin van Shakkei mooi om te zien. De prachtige herfstkleuren, verschillende zwammen, dennenappels en nog een aantal kleurrijke najaarsbloeiers.
Reply Retweet Like
Shakkei Oct 21
Rust, ruimte en natuur!🍃🌸🌳🐝🌿 Tussen de blokken (therapie)consulten is ons beperkt te huur. Dankbaar voor alle mooie ontmoetingen en tevreden gasten. Meer info: en Weg van de massa!
Reply Retweet Like
Shakkei Sep 27
Meerwaarde van bomen!🌳 Deze Sequoiadendron giganteum plantte ik 26 jaar geleden in eigen tuin. Uit nieuwsgierigheid heb ik een TreeTag aangevraagd. Mooi de waarden op het ontvangen iTree certificaat. De Mammoetboom compenseert jaarlijks 20.438 auto km.
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 23
Libellen🍃🌾🌿 Vandaag op de (bijna uitgebloeide) vlinderstruiken een prachtige libelle die er even voor bleef zitten maar wel de camera volgde. Fascinerend, de monsterlijke kop en de fragile doorzichtige vleugels. Weet iemand welke soort?
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 22
Bijen & hommels🐝🐝🐝 Volop leven op de bloemen van de Wisteria sinensis (blauwe regen, 2de bloei). Bijen sterfte een wereldwijd probleem. Bijen zijn van levensbelang voor mensen, ze zorgen voor bestuiving van gewassen en daarmee voor onze voedselvoorziening.
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 19
Kleurrijk gefladder!🌿🦋🌸 Het blijft genieten van alle uiteenlopende vleugelkleuren/patronen en de karakteristieke fladderende vluchten van alle vlinder soorten in onze tuin.
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 14
Steeds meer koe-KOE-koe🕊🕊🕊 Het lijkt wel over er elke week meer stelletjes Turkse tortel duiven komen in de natuur & beleeftuin van Shakkei. Vast vanwege de vele schaduwplekken (grote bomen🌳) en vers drink/badwater. Herkenbaar aan het typische 3x koe-KOE-koe.
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 13
Wij blijven het toch zeggen!🦔🦔🦔 U kunt dorstige dieren in uw tuin helpen door schotels met water neer te zetten. Voor vogels kunt u bakjes water beter wat hoger plaatsen. Voor egels & amfibieën zijn waterschalen op de grond echt nodig met deze hitte.🌞🌞🌞
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 9
Waterschalen!🐝🌸🌿 Op 6 plaatsen staan waterschalen van 60-100cm. Een paar op de grond voor zowel egels, amfibien etc. en hoge voor vogels. Maar ook insecten hebben water nodig, zoals bijen, wespen, zweefvliegen etc., zij willen droog blijven om te kunnen drinken.
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 8
Anemonen bloeien al vroeg en prachtig!🌸🌸🌸 Ieder jaargetijde heeft de Bhoeddha in onze tuin wel een andere natuurlijke omlijsting. Normaal bloeien de Herfstanemonen pas begin september, dit jaar veel vroeger door zachte winter en warme temperaturen waarschijnlijk.
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 7
Atalanta paradijs!🌸🦋🌿 De Atalanta vlinder (admiraalvlinder) is zowiezo wel één van de meest voorkomende vlinders in Nederland. Ook vandaag zitten er opvallend veel Atalanta vlinders in onze natuurtuin. Houden vast van hoge temperaturen, 34 graden🌞
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 3
Levende (hout)kunst🌱🍃🌿 Nog geen herfst maar toch mooi om al te zien hoe de (natuur)kunst in de natuur & beleeftuin van Shakkei letterlijk tot leven komt. Dit doordat er allerlei soorten paddestoelen en zwammen op zijn gaan groeien..
Reply Retweet Like
Shakkei Aug 2
Vandaag een paar minder voorkomende kleine vlindersoorten gespot in de natuur & beleeftuin van Shakkei. Moeilijk te zien maar hoogst waarschijnlijk het Icarusblauwtje en het Boomblauwtje (vrouwtje).
Reply Retweet Like
Shakkei Jul 24
De Levende Tuin🌿🐝🌸 Het ecosysteem in de natuurtuin wordt elk jaar beter. Bloemen, (waard)planten, bomen en struiken zorgen voor insecten, insecten voor vogels en vogels weer voor andere dieren. Een levende tuin goed is voor biodiversiteit.
Reply Retweet Like
Shakkei Jul 18
Wat bloeit en ontwikkelt de Natuur & Beleeftuin prachtig🌿🌸👌 Groen heeft positieve effecten op onze leefomgeving, gezondheid en welbevinden. Shakkei… een duurzame ontmoetingsplaats voor mens en dier!
Reply Retweet Like
Shakkei Jul 11
Kolibrievlinder🌿🦋🌸🍃 Ze zijn weer terug, steeds meer Kolibrievlinders in de Natuur & Beleeftuin van Shakkei. Ze zitten vooral op de uitgezaaide Verbena bonariensis (IJzerhard) en de Lythrum salicaria (Kattestaart).
Reply Retweet Like
Shakkei Jun 14
Circulair bouwen en inrichten!👌🐝🦋 Van boom🌳 tot... boomstam blad🌿tot... natuurlijk boomstam tafeltje met FSC gekeurde tafelpoten.
Reply Retweet Like
Shakkei May 17
Chillen in eigen Natuur & Beleeftuin!👌
Reply Retweet Like
Shakkei May 8
Bijzondere gast! Vandaag voor het eerst in onze tuin (op de steiger aan het water) naar wij zelf denken een aantal keer een “oeverloper” gespot, dit mede gezien het opvallende gedrag van het heen en weer wippen van het achterlijf en de kop.
Reply Retweet Like
Shakkei May 1
Bomen voor de toekomst! Diversen bomen (uiteraard alleen die zonder nesten) in de natuur & beleeftuin van Shakkei zijn professioneel gesnoeid door een ervaren boomverzorger (ETW’er).
Reply Retweet Like