Twitter | Search | |
National Swimming Federation
Established In June 1945 in Skopje as part of Physical board was special board for water sports. Today president is Alekasandar Filipcev
312
Tweets
127
Following
25
Followers
Tweets
National Swimming Federation Jul 30
Илинденскиот маратон ќе има променета патека (ВИДЕО) | МКД.мк
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 30
На 02.08.2020 ќе се одржи традиционалниот Илинденски маратон кој воедно е и прва трка од Македонскиот куп во далечинско пливање. Стартот на маратонот е предвиден за 10:00 додека пливачите треба да се на самото место во 09:00.
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 29
Нова патека за 41-то издание на Илинденскиот пливачки маратон via
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 28
Одлуки на Управниот одбор,на седницата одржана на 24.07.2020
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 28
Да бидеме одговорни,почитувајте ги протоколите,почитувајте ги препораките
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 27
Пливањето се враќа со Купот во далечинско пливање -
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 26
7ми Македонски куп во далечинско пливање - SwimOn via
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 24
7ма година по ред го организираме Македонскиот куп во далечинско пливање. Оваа година во Купот ќе имаме 6 трки: 02.08.2020-Илинденски куп 09.08.2020-Крушево 15.08.2020-Охрид 29.08.2020-Маврово 06.09.2020-Кавадарци 12.09.2020-Велес 👀⤵️
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 13
Евгениј Поп Ацев во чест на Нико Нестор
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jul 12
Браво Генчо Соломаратон во чест на Нико Нестор - SwimOn via
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 30
Генчо ќе плива,вие донирајте👀🏊⤵️
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 24
Да бидеме одговорни,да ги почитуваме мерките... Владата го усвои протоколот издаден од Националната пливачка федерација
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 23
После 3 месеци се вративме на базен. Во овие моменти е најважно да се почитуваат препораките и мерките. Почнуваме одново со нова енергија.
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 22
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 18
Протоколите за коритење на базените се усвоени и веќе достапни,се надеваме на брзо почнување со работа
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 18
Филипчев: Нашите деца загубија многу, но сè ќе си дојде на свое место via @Вечер ...1963 | Vecer MK
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 17
благодариме на одлуката,ние прдолжуваме да бидеме одговорни...носиме маски,одржуваме дистанца и лична хигиена Се отвораат базените за пливачките клубови во Македонија | МКД.мк
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 16
истото се однесува и за базените!!! Сопствениците на спортските центри до Филипче: „Ослободете го спортот ако сакате здрави граѓани со имунитет“ | МКД.мк
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 15
за јакнење на имунитет нема подобра активност од пливањето
Reply Retweet Like
National Swimming Federation Jun 15
во една од најтешко погодените земји веќе ги отвараат базените,кога во Македонија???
Reply Retweet Like