Twitter | Search | |
Mark Rutte
Minister-president van Nederland – Redactie door de Rijksvoorlichtingsdienst.
3,364
Tweets
0
Following
989,682
Followers
Tweets
Mark Rutte 22h
Leading up to Summit on Sep. 23rd in New York & in Chile later this year, I spoke with chief . In order to achieve the objectives, all countries need to increase their climate commitment. We are both working hard on this.
Reply Retweet Like
Mark Rutte 22h
In aanloop naar de top in New York op 23/9 en de klimaatconferentie eind dit jaar in Chili, gesproken met chef . Om doelstellingen te halen moet de klimaatinzet van alle landen omhoog. Daar werken we beiden hard aan.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 20
Replying to @MinPres
Voor dit hotel is gekozen omdat we dit jaar en volgend jaar het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenken, 75 jaar geleden. Hier verbleef eind ’44 het kabinet van minister-president Gerbrandy na terugkeer uit ballingschap in Londen en bouwden zij het landsbestuur weer op.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 20
In het historische hotel Bos & Ven in Oisterwijk luidt het kabinet vandaag informeel het nieuwe politieke jaar in. Het is ook het startschot voor de begrotingsraden in aanloop naar Prinsjesdag. In de begrotingsraden bespreken we de nieuwe begroting en bijbehorende maatregelen.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 19
‘Zorg en welzijn is mij wél een zorg’. Dat is het motto van . Teun heeft dit jaar de George Maduro Prijs gewonnen voor zijn project waarbij hij ouderen met dementie geluksmomenten bezorgt. De passie en liefde waarmee hij over de ouderenzorg vertelt is hartverwarmend.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 19
Deze drie militairen ontvingen onlangs een dapperheidsonderscheiding wegens hun getoonde moed tijdens operaties in Afghanistan en Mali. Onder zeer gevaarlijke omstandigheden hebben zij uitzonderlijk gepresteerd. Ik heb mijn grote dank en waardering uitgesproken voor hun inzet.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 18
Vandaag was ik te gast bij Villa Lowlands. Het publiek bepaalde dat ik met gespreksleider en ‘huisbutler’ sprak over het thema Onderwijs en Ontwikkeling. Uiteraard kwam ook muziek aan bod. Wat mij betreft een geslaagd Lowlandsdebuut!
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 16
Terugkijken: het inleidend statement van de wekelijkse persconferentie. Onder meer over het overlijden van prinses Christina, het economisch beeld en de begrotingsbesprekingen die volgende week van start gaan.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 16
LIVE: de persconferentie van premier Rutte over de
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 16
Kijk vanaf 14.15 uur de persconferentie van premier Rutte over de live op Twitter, of via of
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 16
Ik ben bedroefd door het bericht dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden. Haar betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid zullen door velen in binnen- en buitenland worden gemist. Volledige reactie via
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 15
Replying to @MinPres
Daarom bezocht ik vandaag de Nationale Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag. Samen met staatssecretaris Paul Blokhuis legde ik namens het kabinet een krans ter nagedachtenis van de burger- en militaire slachtoffers van de Japanse bezetting.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 15
Toen de bevrijding van Nederland 75 jaar geleden in gang was gezet, woedde de oorlog in Azië onverminderd door. De verschikkingen van de oorlog hadden een grote impact op de mensen in voormalig Nederlands-Indië, binnen en buiten de kampen. Hun leed mag nooit vergeten worden.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Aug 10
Voor de tiende keer de beste van de wereld. Na een mooie finale tegen België is het Nederlands team wereldkampioen ! Net mijn felicitaties overgebracht voor deze goede prestatie.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Jul 27
Een verrassende overwinning van : Wereldkampioen BMX Mannen Elite! Ik heb zojuist mijn felicitaties overgebracht aan Twan. Wat een geweldige prestatie!
Reply Retweet Like
Mark Rutte Jul 24
I just spoke with to congratulate him and wish him every success in his new role as PM. A big responsibility with the fast approaching deadline and the geopolitical tensions outside Europe. I look forward to working with PM Johnson.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Jul 24
Zojuist gebeld met en hem gefeliciteerd en succes gewenst met zijn nieuwe rol als premier. Een grote verantwoordelijkheid met de naderende deadline en de geopolitieke spanningen buiten Europa. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met PM Johnson.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Jul 20
The trade mission was a big success. Minister Bruno Bruins and I visited leading companies in health care, climate, and robotics and AI. Many great opportunities for Dutch businesses for collaboration, trade, and more.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Jul 20
Handelsmissie was een groot succes. Samen met minister Bruno Bruins kreeg ik een kijkje in de keuken bij leidende bedrijven op het gebied van zorg, klimaat en robotica en AI. Veel kansen voor NLse ondernemers voor samenwerking, handel en investeringen.
Reply Retweet Like
Mark Rutte Jul 19
Dit is Spot, een geavanceerde robot gemaakt door – hét toonaangevende bedrijf op het gebied van robotica in de VS. In het kader van de handelsmissie bezocht ik hen en mocht ik hem zelfs even testen. Heel erg bijzonder!
Reply Retweet Like