Twitter | Search | |
This is the legacy version of twitter.com. We will be shutting it down on 15 December 2020. Please switch to a supported browser or device. You can see a list of supported browsers in our Help Center.
de Kinderombudsman
De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Vragen?
1,432
Tweets
1,497
Following
15,648
Followers
Tweets
de Kinderombudsman Nov 19
De gelukskloof tussen Nederlandse kinderen is fors: kinderen die min of meer zorgeloos opgroeien zijn dik tevreden met hun leven (8,3). Kinderen met problemen geven een (veel) lager cijfer. In de gesloten jeugdzorg is het gemiddelde slechts een 5,6:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Nov 16
Hoe laat je kinderen meedenken over wetten of beleid? Niet eenvoudig, wel heel belangrijk. Margrite Kalverboer praat er deze week over met haar ambtgenoten uit Europa. Niet in Schotland waar de conferentie zou plaatsvinden, maar digitaal.
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Nov 9
Gisteren zond een aangrijpende reportage uit over de gevolgen die de heeft voor kinderen. Margrite Kalverboer reageerde in de studio. Terugkijken kan hier:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Oct 6
Werkbezoeken in tijden van corona? Het lukt met digitale hulpmiddelen, al is het begin wat onwennig. Margrite Kalverboer sprak kinderen die in De Glind een veilige leefomgeving vonden. Ook digitaal delen zij hun bijzondere, persoonlijke verhalen.
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Oct 6
Replying to @MarcBentveld
Beste Marc, je kunt het beste even contact zoeken via de mail of de telefoon:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Oct 4
Dit weekend publiceerde .nl een interview met Margrite Kalverboer. Over de gevolgen van corona voor kinderen, over jeugdzorg en over passend onderwijs, maar ook over haar eigen drijfveren. Teruglezen kan hier:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman retweeted
NPO Radio 1 Sep 24
Kinderen die op school extra hulp nodig hebben, krijgen die niet altijd, blijkt uit onderzoek van de Kinderombudsvrouw onder 184 kinderen. Docenten weten nog te weinig van de behoeften van deze kinderen, hebben te weinig tijd of de klassen zijn onrustig:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman retweeted
Trouw Sep 23
Kinderen die extra hulp nodig hebben op school, zijn daar over het algemeen tevreden over, blijkt uit een enquête van de Kinderombudsman
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman retweeted
NOS Sep 23
Kinderombudsvrouw: passend onderwijs moet beter
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Sep 23
Kinderen met meer dan één of een complexe ondersteuningsvraag zijn niet tevreden over . Ze vragen om meer aandacht, tijd en kennis bij onderwijspersoneel. Dat blijkt uit onderzoek van de waaraan 184 kinderen deelnamen:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Sep 17
Replying to @2Josephine
Dat doen we zeker ook! We praten veel met kinderen die opgroeien in armoede. De problemen die zij doorgeven en de oplossingen die zij zien delen we met de mensen die besluiten nemen. Dat gebeurde deze week nog:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Sep 16
Een aangepaste kinderrechtentour vanwege de coronamaatregelen, maar de kinderombudsvrouw wil graag van jongeren horen hoe het met hen gaat. Deze week bezocht ze jongeren die in een AZC of jeugdgevangenis wonen. Wat hebben zij nodig om zich thuis te voelen?
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Sep 10
Nederland moet kinderen in Griekse kampen nu te hulp schieten. "Nu de branden Kamp Moria op Lesbos grotendeels hebben verwoest, is er eigenlijk geen andere keus meer."
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Sep 8
Een urgente integrale aanpak van onder jongeren is noodzakelijk om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Dit bevelen de en aan in hun rapport. Lees hier meer over ons onderzoek:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Aug 19
De Margrite Kalverboer sprak in Amsterdam met Yasmine van over de gevolgen van voor en : bekijk de video hier direct:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Aug 19
De Margrite Kalverboer sprak met over de gevolgen van voor kinderen en jongeren: de toenemende armoede onder gezinnen en taboe daaromheen; leerachterstanden die zijn ontstaan en ook: sommigen functioneren juist beter bij .
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Aug 13
Ook dit jaar krijgt de Kinderombudsman rond de start van het schooljaar vragen over leerlingenvervoer. Daarom wijzen we nogmaals op het rapport uit 2019 met 10 uitgangspunten waarmee gemeenten maatwerk kunnen leveren voor scholieren die het nodig hebben.
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Aug 3
Margrite Kalverboer was vanochtend ontbijtgast bij . Ze besprak het nieuws over de en hoe je weloverwogen beslissingen kunt nemen in het belang van een . Terugluisteren kan hier:
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Aug 3
Vandaag verscheen ons rapport 'Onvoldoende gezien'. Daarin gaan we in op de vraag waarom hun leven soms een onvoldoende geven. Dat is namelijk lang niet altijd duidelijk. De wil dat er werk wordt gemaakt van betere signalering.
Reply Retweet Like
de Kinderombudsman Jul 28
Margrite Kalverboer was gisteravond te gast bij voor een persoonlijk in de serie 'Stof tot nadenken'. Luister (vanaf 2:01:30) terug via
Reply Retweet Like