Twitter | Search | |
KRAV
KRAV är en hållbarhetsmärkning för livsmedel. KRAVs uppdrag är att driva utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel.
5,015
Tweets
390
Following
6,408
Followers
Tweets
KRAV Jul 21
Värmland i topp i KRAVs ekorankning. På en ekologisk och KRAV-godkänd gård ställs mycket höga krav på god djuromsorg, samtidigt som klimatpåverkan är mindre och den biologiska mångfalden är större.
Reply Retweet Like
KRAV Jul 10
Många vill göra hållbara val när de handlar mat och känner kanske inte till den stora bredd av KRAV-märkta produkter som finns i livsmedelsbutikerna. Nu visar vi det i en överraskande kampanj med smak, njutning och framförallt hållbara matval fokus.
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
FazerSverige Jul 8
Nu KRAV-märker vi fyra av våra Frebacoprodukter som tidigare varit EU-ekologiska. Martin Pardell, Senior KAM & Brand Manager, berättar mer om hur vi jobbar med hållbarhet och klimat på Fazer:
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
Ekolantbrukarna Jul 7
Idag släpper vi Ekologiska Lantbruksbarometern, ihop med ! 500 ekobönder om marknad, konjunktur och framtid. Ca 79 % är , bland heltidsföretag, mjölk och spannmål betydligt högre och de upplever också stor nytta av sin certifiering.
Reply Retweet Like
KRAV Jul 7
Allt fler ekologiska och KRAV-certifierade lantbrukare ser god lönsamhet, visar och Ekologiska Lantbruksbarometer 2020. En förutsättning för ökad andel hållbart producerade livsmedel.
Reply Retweet Like
KRAV Jul 6
Replying to @carbon4future
Vi har också identifierat ett behov av större rådgivningskapacitet, och har dialog med berörda aktörer om en ökad efterfrågan på klimatkollen med rådgivning. Fler aktörer ser det behovet och de jobbar med att öka kapaciteten avsevärt.
Reply Retweet Like
KRAV Jul 3
Replying to @carbon4future
Här kan du läsa mer om kommande regler och i pdf-filen kan du se hur regeln kommer att formuleras, se kapitel 3.11 Klimatrapportering
Reply Retweet Like
KRAV Jul 2
Näst år inför KRAV en ny regel om att större KRAV-certifierade lantbruksföretag ska börja mäta och beräkna sin klimatpåverkan. KRAV skärper även regeln om hur mycket kväve och fosfor som får spridas.
Reply Retweet Like
KRAV Jun 30
Svenska bönder skördade mer ekologiska spannmål förra året än någonsin tidigare, enligt ny statistik från . Nu kan fler välja ekologiska och KRAV-märkta produkter som bidrar till ökad biologisk mångfald, levande jordar och rent vatten.
Reply Retweet Like
KRAV Jun 29
Replying to @TorstadiusGoran
Helt rätt, efterfrågan och politik behöver gå i takt med utbudet. KRAV-bönder tar särskilt stort ansvar för ett långsiktigt hållbart jordbruk, med metoder som minskar klimatpåverkan och mängden kemikalier i miljön samt gynnar artrikedomen. Det vill vi påminna konsumenterna om.
Reply Retweet Like
KRAV Jun 26
Tre län klarar redan Sveriges mål att 30 procent av jordbruksmarken ska brukas ekologiskt 2030. I övriga landet måste andelen öka, både för att minska klimatpåverkan och för att öka den biologiska mångfalden. Det framgår av KRAVs rankning av Sveriges län.
Reply Retweet Like
KRAV Jun 26
"Lantbruket har en unik möjlighet att halvera sin klimatpåverkan genom att minska användningen av konstgödsel, odla mer kolinlagrande vall och förbättra kretsloppet mellan djur och odling", skriver KRAV, , och .
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok) Jun 18
Nu har öppnat! Här hittar du fakta och svar från forskningen om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat
Reply Retweet Like
KRAV Jun 17
Idag presenterades de nominerade bönderna i nya tävlingen Årets Bonde. Med KRAVs kategori "Årets innovativa ekobonde" vill vi visa vilken kreativitet och driv som finns hos ekologiska lantbrukare att utveckla sina verksamheter för att ligga i framkant.
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
Ekolantbrukarna Jun 16
Flera lantbruksmedia snappar upp vår rapport om klimatpåverkan i lantbruket och potentialen till kraftigt minskade utsläpp och ökad kolinlagring - till stor del med metoder beprövade i ekolantbruket! Här i
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
Ekolantbrukarna Jun 16
Med kvävesnåla metoder, kolinlagrande vall och djur i kretslopp kan vi förbättra klimatnytta och minska utsläppen i lantbruket till hälften, enligt rapporten Lantbruket och klimatet- ett helhetsgrepp som vi släpper idag! Läs den på
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
Organic Sweden Jun 16
En ny rapport från presenterar tre olika åtgärder för att minska jordbrukets klimatpåverkan – mer vall och mer baljväxter, mindre konstgödsel och rätt kor på rätt plats är lösningen!♻️
Reply Retweet Like
KRAV Jun 16
Hitta närmsta KRAV-märkta jordgubbsbonden via länken och njut av jordgubbar odlade utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel! (Klicka på ”Undermeny” i orangea rutan, skrolla ner och klicka på plustecknet till höger om ”Jordgubbsodlare” för se listan)
Reply Retweet Like
KRAV retweeted
Ekolantbrukarna May 20
Historiskt genombrott i EU idag! Strategin och strategin för , med mål till 2030: ☘️25% andel ekologisk jordbruksmark i EU 🐞50% minskning kemiska bekämpningsmedel ♻️20% minskning av konstgödsel @IFOAMEU 🧐👉
Reply Retweet Like
KRAV Jun 11
KRAV lanserar inspirationsfilmer om KRAV-märkets innebörd, nytt butiksmaterial och en ”lathund” med KRAVs mervärden för butikspersonalen att ha i bakfickan. Detta är början på ett arbete med att stötta butiker att hjälpa konsumenter att göra hållbara val.
Reply Retweet Like