Twitter | Search | |
Chalmers Industritek
Chalmers Industriteknik hjälper ditt företag att dra nytta av ny teknik och ger dig tillgång till spetskompetens och nyttiggör forskning för hållbar utveckling.
2,534
Tweets
2,234
Following
1,922
Followers
Tweets
Chalmers Industritek Aug 3
Nytt projekt! Framställning och cirkulation av PLA från skogsråvara. Syftet är att utveckla processer samt biobaserade komponenter och produkter från skogsråvara för att möjliggöra ökad och mer hållbar användning av biobaserad plast. Läs mer:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Jun 29
Vi har på uppdrag av Kvdbil analyserat hur de svenska koldioxidutsläppen påverkas av förändringar i bilparken. År 2030 ska utsläppen från biltrafiken ner. Läs mer:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Jun 24
God potential för ökad återvinning inom byggsektorn. Projektet Constructivate tittat närmare på hur byggsektorn kan tackla problemet för att nå ökade återvinningsgrader av det avfall som uppstår på bygg- och rivningsplatser. Läs mer här:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Jun 16
Senaste nytt från Chalmers Industriteknik! Här hittar du nyheter om cirkulär ekonomi, digitalisering, material, design, energi och innovationledning.
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Jun 11
Välkommen till vår serie "Innovationshjälpen". Nästa avsnitt är den 16 juni: Circular economy - ergonomics challenges at "closing the loop" med Karolina Kazmierczak. Anmäl dig här: Tillsammans gör vi morgondagen redo för framtiden!
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Jun 5
Välkommen till vår serie "Innovationshjälpen". Nästa avsnitt är den 9 juni under temat "Få stöd att ställa om till bioplast" med Marie Louise Lagerstedh Eidrup och Camilla Johansson. Lär mer och anmäld dig:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 29
Chalmers Industriteknik är en av 20 partners i EU-projektet MANUELA (Additive Manufacturing using Metal Pilot Line). Projektet har nyligen publicerat en handbook som innehåller information kring pilotlinans erbjudande. Här hittar du handboken:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 27
Välkommen till vår serie "Innovationshjälpen". Nästa avsnitt är den 2 juni Chalmers Industriteknik hjälper företag att ta fram produkter med grafen med Sophie Charpentier. Välkommen att anmäla dig här:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 27
Projektet ”Innovativ logistiklösning för att restauranger ska nå personer i karantän”. Läs mer:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 20
Nytt solenergiprojekt beviljat i med företaget Swedish Algae Factory och Chalmers. Projektet är del av Bioinnovation och syftar till att möjliggöra industriell beläggning innehållande skal från kiselalger på solceller och solpaneler. Vill du veta mer?
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 19
Välkommen till vår serie "Innovationshjälpen". Nästa avsnitt är den 26 maj och handlar om "Lösningar för minskat matsvinn" med Kristina Liljestrand. Anmäl dig här:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 12
Du har väl inte missat vår nya serie "Innovationshjälpen" Nu är det dags för igen den 19 maj. Då handlar det om Carbon capture and storage (CCS) med Rikard Edland. Läs mer och anmäl dig här:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 6
Chalmers Industriteknik har tillsammans med Provexa AB, Provexa Technology AB, Chalmers, Nilar AB och RISE fått finansiering för att genomföra grafenprojektet Pluto Conductive. 18 maj börjar innovationsresan! Läs mer:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek May 4
Välkommen till vår serie "Innovationshjälpen" Varje tisdag mellan kl 14:00-14:30 erbjuder vi webbinarier från våra experter inom energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi samt innovationsledning. Läs mer och anmäl dig:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Apr 23
Du har väl inte missat vår nya serie "Innovationshjälpen" Nu är det dags för igen den 28 april. Då handlar det om "Patentsökningar - Hur du använder patentinformation på bästa sätt" med Camilla Johansson. Läs mer och anmäl dig här:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek retweeted
EIT InnoEnergy Scandia Apr 14
Missa inte idag 14 april kl 14 - Innovationshjälpen om Finansiering för SME!
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Apr 9
Vikariat - kommunikatör inom forskning och innovation Känner du passion för kommunikation och har ett intresse för forskning och innovation? Läs mer om tjänsten och ansök här:
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek retweeted
Vinnova Apr 6
Vi har fått stort gensvar för satsningen på innovationer som utgår från nya behov i coronakrisens spår. Lösningarna ska vara nyskapande, långsiktigt hållbara och göra skillnad för samhället inom ett år. Nu har vi förtydligat informationen om utlysningen
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek retweeted
Kent Rundgren Apr 7
Välkomna till Innovationshjälpen! Vi erbjuder kostnadsfri coaching av innovationsprojekt i små och medelstora företag!
Reply Retweet Like
Chalmers Industritek Apr 7
Nu lanserar vi våra nya serie "Innovationshjälpen" Varje tisdag mellan kl 14:00-14:30 med start den 14 april erbjuder vi webbinarier från våra experter inom finansering, AI, patentsökning och cirkulär ekonomi. Anmäl dig här:
Reply Retweet Like