Twitter | Search | |
Alek Kovach
I exist! Probably // Filmmaker. directing, cinematography, sound and editing. // day job - dcp projectionist and a graphic designer. // Master studies-Culture.
2,363
Tweets
492
Following
606
Followers
Tweets
Alek Kovach Mar 4
Replying to @TKarakamisheva
Да резимираме. Ти се смеат затоа што слушаш Цеца а сакаш да глумиш гранџерка.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 4 Jul 17
you can leave a beep after this message.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 24 Jun 17
шиндре е македонскиот енди ворхол.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 21 Jun 17
само кочо анѓушев ја има видено невидливата рака на пазарот.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 21 Jun 17
во склоп на битфест, двојче ќе нацрта велосипедска патека на кривиот автопат, а патриотските здруженија ќе ја испеат химната.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 21 Jun 17
има една добра работа околу згрешениот автопат. може да го користиме како велосипедска патека.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 21 Jun 17
„воведете слободен пазар и згрешениот автопат ќе биде корегиран од невидливата рака на кочо анѓушев.“ - ајн ренд
Reply Retweet Like
Alek Kovach 19 Jun 17
Replying to @slabkarakter
директори станаа.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 17 Jun 17
сакате неулижувачка и вистинска независна културна сцена? донесете закон за сквотирање.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 15 Jun 17
Replying to @slabkarakter
месојадците секогаш се фит. веганството не е баш добро решение за слабеење.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 14 Jun 17
- отепај ја таа бубачката, нетуку ја гледај. - не. можеби е грегор самса.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 14 Jun 17
тодор петров е идиот во политика кој упорно нè потсетува за тоа после секое наоблачување.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 12 Jun 17
хомофобите се сељаците на 21-от век.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 10 Jun 17
ако некој ве праша што е вашата татковина: - трошки од геврек на задно седиште во мерцедес од 600.000 евра.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 10 Jun 17
ние мисли ги дека ебеле на задно седиште, тие гевреци да ти јаделе.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 6 Jun 17
не ја туркајте триумфална. јас сакам шеќеринска да помине низ неа кога ќе не упика во нато.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 5 Jun 17
може едно од тие без ресор да биде министество за денацификација. после вчерашниот ракомет добро видовме дека очајно ни е потребно.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 5 Jun 17
сакате подобра власт? држете ги понастрана од моќ фаците од правен и економски факултет.
Reply Retweet Like
Alek Kovach 5 Jun 17
едно добро прашање што ми влета во уво додека се движам по улица: "кога ние ќе ги наполниме фрижидерите?".
Reply Retweet Like
Alek Kovach 5 Jun 17
ако ракометот ви е простор во кој слободно може да викате „мртов шиптар, добар шиптар е“, тогаш да ви се посерам на ракометот.
Reply Retweet Like