Twitter | Search | |
2Doc.nl
documentaires | interviews | thema's | achtergrond I
20,780
Tweets
906
Following
23,208
Followers
Tweets
2Doc.nl 5h
Wat doe je als je het medicijn dat jou van je dodelijke spierziekte kan genezen niet kunnen betalen? Dit is een vraag waar een hoog aantal SMA-patiënten voor staat. Ontdek in 'De hoofdprijs' welke gevolgen dit heeft en hoe deze ziekte eruitziet:
Reply Retweet Like
2Doc.nl 14h
In 1993 doet de Amerikaanse politie een inval op het complex van de 'Branch Davidians', in het Texaanse Waco. De belegering tussen de FBI en sekteleider David Koresh leidde tot een gruwelijke afloop. Om 22.40u op afl. 1 van 'Waco: Madmen or Messiah'.
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 21
Wat zou je doen als er een medicijn op de markt komt dat jouw spierziekte kan genezen, dat je niet zou krijgen? Dit is waar SMA-patiënten mee te maken krijgen. In de docu De hoofdprijs wordt deze duivelse situatie uitgediept. Vanavond om 22:35 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 21
Met een onuitputtelijke toewijding zetten de begeleiders van psychiatrische woonvoorziening het Judith van Swethuis zich in voor de bewoners. 'Thuishaven' geeft een intiem inzicht in een kleine gemeenschap van uitzonderlijke mensen. Om 23.20 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 20
Aflevering 6 van Chasing the Moon is het daverende slot op de ruimterace tussen Rusland en Amerika in de jaren '60: de bloedstollende Apollo 11-missie gaat van start waarin de mens dan eindelijk voet zal zetten op de maan. Kijk vanavond om 22:35 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 19
In de docuserie 'The Staircase' werd het proces van Michael Peterson gevolgd die zijn vrouw zou hebben vermoord. Maar de belangrijkste deskundige in deze zaak lijkt nu te hebben geblunderd. Krijgt Peterson een nieuw proces? Ontdek het in The Staircase 2:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 19
Missy zit in de gevangenis voor vermeende huisvredebreuk en ontvoering. Als ze haar kinderen terug wil, zal ze 't junkieleven vaarwel moeten zeggen. Ontdek haar verhaal en dat van haar medegevangenen in afl. 3 van 'Prison Girls'. Om 20:25 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 18
Aflevering 5 van 'Chasing the Moon' focust op 1969-1970, het jaar waarin de Amerikanen naar de maan vliegen en weer terugkomen. Wat gebeurt er met een land, wanneer de ambitieuze nationale doelen zijn bereikt? Kijk aflevering 5 vanavond om 22:45 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 18
De docuserie 'The Staircase' is de moeder van alle moderne true crime-docu's. Hierin wordt de zaak van Michael Peterson gevolgd die zijn vrouw vermoord heeft en daar ook voor vastzit. Maar klopt dat wel? Kijk 'The Staircase 2' vanavond om 20:30 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 18
In 1968 worden Martin Luther King en John F. Kennedy vermoord. Een duistere tijd voor Amerika. Het enige lichtpuntje dat gloort aan de horizon is Apollo 8 die een rondje om de maan gaat maken. Kijk afl. 4 van 'Chasing the Moon' vanavond om 22:45 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 17
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 16
Appolonia Duijster had altijd het idee dat mannen niet huilen en überhaupt weinig emoties tonen. Maar klopt dit wel? Ze onderzoekt dit in haar documentaire 'De eenhoorn en de mannentraan'. Kijk deze Makers van Morgen-film vanavond om 20:30 op
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 15
Ook in de tweede aflevering van 'Chasing the Moon' komt de ruimterace tussen de VS en de Sovjet-Unie weer helemaal tot leven. Adembenemend archiefmateriaal brengt de eerste testvluchten, maar ook het mediacircus in beeld. Vanavond om 22.45u op NPO 2.
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 14
Vijftig jaar geleden landde de Apollo11 op de maan. Welke ruimterace ging hieraan vooraf? De 1e aflevering van 'Chasing the Moon' gaat terug naar 1957, waarin de Verenigde Staten worstelen om de Sovjet-Unie in te halen. Vanavond om 22.45u .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 14
z'n afstudeerfilm 'Als je later groot' brengt de werkende mens in beeld. De docu maakt dat je je gaat afvragen wat werk nu betekent in een mensenleven. De film won de VPRO Documentaire Prijs en de KNF Juryprijs. Vanavond om 23:20 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 13
De zomervakantie is in volle gang en nu heb je dan ein-de-lijk tijd om documentaires te kijken. Maar welke zijn nu de moeite waard? 2Doc tipt hier de 12 redactiefavorieten. Enjoy en binge!
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 13
Audiocollectief SCHIK gaat in de nieuwe podcast-serie El Tarangu op zoek naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Via Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden en onbetrouwbare bronnen. Luister hier deel 1:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 13
In 'Kurt Cobain: Montage of Heck' ga je op reis door het turbulente leven van Kurt Cobain, gemaakt door filmmaker Brett Morgen, die toegang had tot de persoonlijke archieven van Cobain. Vanavond om 23:00 op en niet terug te zien online!
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 11
In 'Prison Girls - Life Inside' krijg je een kijkje kijkje achter de muren van een Amerikaanse gevangenis waar zo'n tweehonderd vrouwelijke gevangenen zitten. Kijk aflevering 2 van 'Prison Girls - Life Inside' vanavond om 20:25 op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Jul 11
Heb je afgelopen weken genoten van 63 Up? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Deze week werd op NPO 2 extra de gehele Up-serie herhaald en vanavond kun je om 20:30 u 28 Up en om 23:45 35 Up terugkijken! Meer uitzenddata vind je hier:
Reply Retweet Like