Twitter | Search | |
2Doc.nl
Dé website voor documentaires van de publieke omroep met context, verdieping en relevantie voor de documentaireliefhebber
21,783
Tweets
885
Following
24,170
Followers
Tweets
2Doc.nl 3h
Donald Trump is de beroemdste persoon op aarde. Hij maakte Amerikaanse politiek tot een tv-realityshow. In ’The Trump Show’ komen alle personages uit het stormachtige leven van Trump aan het woord. Vanavond 22:30u, morgen 23:05, overmorgen 23:25u op .
Reply Retweet Like
2Doc.nl 12h
Kijk de spannendste en bloedstollendste documentaires op Wij zetten de beste true crime docu's op een rij: van een onterechte veroordeling tot een toegewijde huisvader bij wie de stoppen plots doorslaan. Bekijk de hele lijst: .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 30
Florida, Black Friday 2012. Vier jongens in een SUV, een man en vrouw, allen bij een tankstation. De jongens draaien harde muziek, er ontstaat ruzie. Drie en een halve minuut, en tien kogels later is één van de jongens dood. Vanavond om 20.30u, .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 28
Hoe maak je iets ongrijpbaars als slapeloosheid tastbaar? In DocTalks vertelt regisseur Marc Schmidt over zijn film 'In de armen van Morpheus’, waarin hij op zoek ging naar de schoonheid én de wreedheid van de slaap. Kijk nu het interview:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 28
Eli Idsart (17) hield voor zijn 2Doc Makers van Morgen-film 'Kippenhuis' twee weken lang twee plofkippen in huis, om ze vervolgens zelf te slachten. Waarom in vredesnaam? En waren zijn ouders blij met deze twee nieuwe bewoners in huis? Lees het interview:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 28
💤😴Ben je jezelf als je slaapt of juist wanneer je wakker bent? 'In de armen van Morpheus' van regisseur Marc Schmidt volgt verschillende mensen die nooit in slaap kunnen vallen, of dat juist altijd, ongewenst doen. 22.55u, , of nu alvast online:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 27
Regisseur Coen Verbraak nam met 'Harry Mulisch - Schepper van zichzelf' de taak op zich om deze iconische schrijver nog eenmaal tot leven te wekken. Maar is niet alles over Mulisch al bekend? Lees het interview met de regisseur:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 27
Eli Idsart (17) vraagt zich af hoe het zou zijn om je eigen vlees te slachten. Dus besluit hij twee plofkippen in huis te nemen. Kan hij ze na twee weken nog de nek omdraaien? Bekijk de speelse Makers van Morgen-film 'Kippenhuis' nu online:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 26
Wat voor persoon was Harry Mulisch? Hoe was hij als vader en echtgenoot? Regisseur Coen Verbraak gaat op onderzoek in 'Harry Mulisch - schepper van zichzelf'. Vanavond, 20.25u, . Lees meer:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 26
In 'Waarom bleef je niet voor mij' volgt regisseur Milou Gevers de kinderen Rebekka, Stef, Hessel en Annabel. Zij verloren hun vader aan zelfdoding. Hoe was het voor de regisseur om zulke pijnlijke vragen te stellen? Lees het interview:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 25
🐕🐶🐩Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun hond. Maar zijn het de honden, of de baasjes zelf die getraind moeten worden? Bekijk 'Honds' van regisseur Josefien van Kooten vanavond om 22.55u op NPO 3 of nu alvast online:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 25
Kijk documentaires vooruit in deze 2Doc Weekly: “Slapen met een Griekse god, een huis vol kippen en een hondenfluisteraar...” (via )
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 24
In 'Waarom bleef je niet voor mij?' vertellen vier kinderen openhartig over de zelfdoding van hun ouder. Regisseur Milou Gevers maakte hetzelfde mee en stelt vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen. 23.10u, , of nu alvast online:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 22
Ook zo moedeloos van deze tweede golf? Haal kracht uit deze tien documentaires waar mensen, ieder op een eigen manier, omgaan met heftige tegenslagen. Als het allemaal tegenzit, hoe ga je dan weer verder? Bekijk ons tiplijstje:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 22
Wat moet er veranderen aan ons softdrugsbeleid? Presentator Ersin Kiris sprak met de regisseur van de serie ‘Cannabis’, Arjen Sinninghe Damsté. Hierin wordt de geschiedenis van ons gedoogbeleid op meeslepende wijze gereconstrueerd. Bekijk DocTalks:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 22
Hoe ver ga je om je beroep als influencer te kunnen blijven uitvoeren? 'Volg je me nog?' gaat over drie dertigers die tien jaar geleden aan de wieg van Instagram stonden. Nu worden ze ingehaald door een nieuwe generatie. Vanavond, 21.40u, .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 21
In 'The Choice' onderzoekt regisseur Michael Kirk op welke manier de beide presidentskandidaten - Trump en Biden - omgaan met macht. Hoe hebben cruciale momenten in hun leven hen gevormd? Kijk het tweede deel vanavond om 22.55u op NPO 2 of nu al online: .
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 20
Het belooft de hoogste verkiezingsopkomst sinds 100 jaar te worden. Wordt het Donald Trump of Joe Biden? In het tweedelige 'The Choice' worden beide leiders flink onder de loep genomen. Kijk het eerste deel vanavond om 23:05u op NPO 2 of nu al online:
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 19
Romy (16) traint elke dag hard om haar prestaties als zangeres en sporter te verbeteren. Haar vader speelt hierbij een belangrijke rol. Kijk de Makers van Morgen-film 'Je moet er iets voor over hebben’ vanavond om 20.30u op NPO 2 Extra, of nu al online op
Reply Retweet Like
2Doc.nl Oct 19
Samir A. staat al ruim 17 jaar op de terreurradar van Nederland. Hij was één van de bekendste leden van de Hofstadgroep. In de documentaire 'Staatsvijand nr. 1' gaat in gesprek met Samir A. Wat drijft de terreurdader? Kijk vanavond om 20.25u op NPO 2.
Reply Retweet Like